Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Érdeklődöm,hogy a Lepkeszegmag tablettában található-e hormon. Mellrákom volt,amire kemót és sugarat is kaptam. Most hormongátló gyógyszert (Zitazonium) szedek és injekciót is kapok. Sajnos a klimaxos tüneteket nem kerültem el a hőhullámoktól nagyon szenvedek. Erre a problémára keresek valamit,de csak olyant,ami hormonmentes. Előre is köszönöm a választ. Anikó

2018-04-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anikó!

Nem forgalmazunk hormontartalmú termékeket. Így a Mikronizált Lepkeszegmag  tabletta sem tartalmaz hormonokat, csak ún. fitoösztrogéneket. A fitoösztrogének, olyan ösztrogénhez hasonló szerkezetű, természetes vegyületek, melyek a hormonális egyensúlyt szabályozzák, de mindezt ösztrogén mellékhatás nélkül teszik. A fitoösztrogének szelektív ösztrogénmodulátorok (SERM), csak az ösztrogén által nem használt receptorokhoz kötődnek, és mellékhatások nélkül segítenek jó irányba terelni a hormonháztartást.

Ugyanakkor mielőtt elkezdenéd az alkalmazását, egyeztess kérlek a kezelőorvosoddal is, hogy miként tudjátok kombinálni az általad szedett gyógyszerrel. 

Ahogy egy nő közeledik a változókorhoz, egyre csökken a kommunikáció a petefészkek és az agyalapi mirigy között, lassítva az ösztrogéntermelést és növelve a luteinizáló hormon (LH) kiválasztását. A hőhullámok ezeknek a hormonális változásoknak a következményei.

Főként az ösztrogén hormon csökkent mennyisége okoz szélsőséges és intenzív tüneteket, melyek leginkább hőhullámok és/vagy éjszakai verejtékezés; alvászavarok; hüvelyi szárazság, és bosszantó közérzeti zavarok formájában nyilvánulnak meg.

Mi ilyen esetekben szoktunk fitoösztrogéneket tartalmazó növényi kivonatokat ajánlani, és ezen a területen nagyszerűen működik is a Mikronizált Lepkeszegmag tabletta.

Erősebb tüneteknél további hatóanyagokkal is kiegészíthetjük, mint pl. a propolisz és a méhpempő. Mindkettő hozzájárul a kiegyensúlyozott hormonális rendszer egészségéhez, továbbá a propolisz E.P.I.D.® jelzésű kivonata  közel 300-féle szinergikus összetevőt kombinál, melyek szellemi és fizikai erőnlétfokozók, immunerősítők, míg a méhpempő liofilizált változata, garantálja a napi 1000mg-nak megfelelő hatóanyag kivonatot, ami hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez is. (Ráadásul kimondottan finom az íze!)

A menopauza tüneteitől szenvedők tapasztalata rendkívül jó, ezen tápanyagokkal kapcsolatban.

Ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy rendszeresen mozogjunk, hiszen a rendszeres testmozgás szintén enyhíti a tüneteket, és az akkor sem megkerülhető, ha a szívünk, a csontozatunk egészsége és hangulatunk javítása felett szeretnénk visszavenni az irányítást. Fogyasszunk több rostot és több sav-bázis egyensúlyt támogató tápanyagot, illetve redukáljuk a cukrot, a fehér lisztet, és a tejet.

A kiemeléseken keresztül tovább is tudsz olvasni!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita