Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Én szedem az omega 3 kapszulát. Csak pontosítani szeretnék. Ha napi 2, esetleg napi 3 tablettát szedek 3 hónapig, utána 1 hónap szünetet tartok, akkor semmilyen káros hatása nem lehet? Mert olvasni, hogy napi 1000mg halolaj már szívkárosodást is okozhat. Tehát a fagyi "visszanyalhat". Értem, figyelmesen a táplálék kiegészítőkkel is. Kamasz fiam versenyszerűen sportol. Kap kombinált vitamint, corall calciumot is. Napi egy tabletta halolajat is még mellé. 2 hónap szedés, egy hónap szünettel. Allergiás szezonban gondoltam, hogy napi 2 tablettára emelném a halolaj dózisát. Megtehetem? Köszi: Kati

2019-08-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

A halolaj kapszuláknál nem az a lényeg, hogy hány milligrammos, hanem az, hogy az esszenciális zsírsavakból, különösen EPA-ból és DHA-ból mennyit tartalmaz. Fontos még, hogy a választott kiegészítő tartalmazzon E-vitamint, ami az avasodástól védi a zsírsavakat, és az is, hogy a végtermék garantáltan higanymentes legyen. Ezeknek a paramétereknek mind megfelel az Olimp® Labor Gold Omega3® kapszula, sőt ez a termék több fogyasztói és szakmai díjjal is kitüntetett.

A zsírsavaknál az esszenciális jelző azt jelenti, hogy a szervezetünknek szüksége van rá, de nem, vagy csak igen csekély mennyiségben képes előállítani, ezért kívülről kell bevinnünk.

Szívkárosodástól biztos nem kell tartani, azok a kutatások, melyek az eszkimók étrendjét figyelték meg, arra jutottak, hogy az eszkimók azért nem ismerik a szív- és érrendszeri betegségeket, mert naponta nagy mennyiségű zsírsavakhoz jutnak. Ettől lényegesen nagyobb dózishoz!

Így az EPA és DHA zsírsav fogyasztása még nagy dózis esetén sem jár negatív hatásokkal, sőt bizonyos esetekben csak a megemelt dózis a hatékony.  Pl. a vér normál triglicerid szintjének fenntartásához napi 2000mg EPA és DHA zsírsav, míg a normális vérnyomáshoz akár napi 3000mg is szükséges lehet. Egy szóval a napi Omega 3 bevitelt megemelheted már az allergiás szezon előtt is megemelheted 2*1 szemre. A maximum kúraidő 120 nap, vagyis 4 hónap.

Az allergiás tünetek csökkentéséhez gondoskodni szükséges a bélflóránk egészségéről is, ami az immunrendszer 70%-át adja. Fogyasszon fiad Ferzym® szinbioitikumotami restaurálja a bélflórát és ezzel javít az immunválaszokon.

Akut esetben bevethető az Allergicum csepp, ami egy 14 természetes és szinergikus összetevőt ötvöző antihisztamin formula. Az allergiás reakciókat gyorsan és hatékonyan képes visszaszorítani.

Mellette alkalmazható az Allergicum orrspray is, ami egy szintén természetes, 12 komponensű orvostechnikai eszköz.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita