Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita ! Én is rendeltem ,meg is kaptam a termékeket . Puridrent és lipo+. Rendszeresen szedek vérnyomás csökkentőt. Sajnos antibiotikumot is gyakran. Az a kérdésem,hogy ezek a termékek fogyasztásakor kell e gyógyszereket időben valahogy elkülöníteni,vagy nem szükséges. Csak azért kérdem , hogy a gyógyszer nehogy hatástalan legyen és utána azért legyen problémám . Válaszodat előre is köszönöm. Szép napot kvánok! Üdv: Márti

2018-01-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Márti!

A Puridren® és a Lipo+ koncentrátumoknak ugyan nincs ellenjavallata vérnyomás csökkentő gyógyszerekkel, vagy antibiotikumokkal kapcsolatban, de az időbeni elkülönítés a használatok között bizony fontos. Így arra kérlek, hogy a gyógyszer bevétele és a folyadékok fogyasztása között hagyj el egy órát.

Azt is tudnod kell, hogy a rendszeres méregtelenítés, és az olyan életmódi reformok, mint rendszeres testmozgás és bőséges folyadékbevitel, de még a minket érő napi stressz megfelelő kezelése is megváltoztathatják a vérnyomáscsökkentő gyógyszer adagolását, így az orvosi konzultáció meglehetősen hasznos.

Ugyanakkor nyugtalanító, hogy gyakran kell antibiotikumokat alkalmaznod. Feltétlen ügyelj bélflórád egészségére és fogyassz antibiotikum kúrád alatt és után szimbiotikumot, mint amilyen a Ferzym® Bélflóra ampulla.

Ebben az ampullában 7 milliárd élő probiotikus törzset, vagyis hasznos baktériumot találunk, prebiotikus rostokkal dúsítva, melyeket úgynevezett DUAL COATED ("kettős kabát") technológiával állítottak elő.

Ez egy olyan szabadalom, ahol a probiotikumokra két prebiotikus "kabátot" húznak. Az első kabát garantálja az egyenlőtlen pH-értékek mellett is a biztonságos eljutást a bélflóráig. A másik kabát pedig csak a bélflórában oldódik, és ott elterül, mint egy "szőnyeg", hogy táplálékként szolgáljon a probiotikumok számára. Prebiotikumok nélkül ugyanis a probiotikumok nem képesek kolonizálódni, sokasodni.

Itt is szerepe lesz az időbeni eltérésnek, hiszen probiotikumokat csakis az antibiotikum bevétele után, 2órával érdemes bevinni. Ha ezt fordítva tennénk, akkor az antibiotikum elpusztítaná a probiotikumok nagy részét is.

Üdvözlettel.

Somogyi Rita