Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Elég régóta fibrotikus melleim vannak. Pajzsmirigy alúlműködésem is van. Bal mellemben egy nagyobb cysta lett. Klímax első jelentkező tünete igen erőteljes mellfájás volt. Alig tudtam e fájdalmat enyhíteni. Akkor sokat kérdeztem tőled, vissza is kérdezvén, mivel több szert is szedtem. Amiket szedtem: napi 2 szem omega3 már a 3., napon jelentősen csökkentette a fájdalmat, majd meg is szüntette azt. Ligetszépe olajat is szedtem. Kombinált vitamint, Mrs-t és társait. Menstruációm rendben volt. Egy tünet maradt fenn: melleim mérete jelentősebben eltért egymástól a císta, gyulladások miatt, ami engem zavart. Akkor kezdtem el a lepkeszegmag tartalmú tablettátokat szedni. Kb. már egy hónap múlva formásabb, lazább, majdnem egyforma melleim lettek. Nagy öröm volt ez számomra. Ezektől a szerektől kúraszerűen használva tehát elmúltak tüneteim. De. Azóta mensesem is abba maradt. Olyan iszonyatos, kellemetlen izzadások törnek rám naponta többször is azóta, hogy már zavaró. Patakokban folyik gyakorlatilag a víz rólam. Hogy lehet, hogy még van pár napra lepkeszegmag tablettám, tehát gyakorlatilag a kúra végén vagyok, és ERRE a klímax tünetre viszont nem hatott! Tudnál még valami jó tanáccsal szolgálni nekem? Köszönettel; Kati (Voltam nőgyógyásznál természetesen, de tudomást sem vett tüneteimről gyakorlatilag, nemhogy esetleg egy hormonvizsgálatot kért volna!)

2019-07-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

Ha étrend-kiegészítőket fogyasztunk, fel kell készülnünk arra, hogy nem minden esetben, és nem minden tünetünk egyformán enyhül, és van, hogy a kúrát meg kell ismételni ahhoz, hogy eredményt érjünk el. Arról se felejtkezz el, hogy az utóbbi napok időjárás változása az egészséges szervezetet is megviseli, és sajnos klimax esetén plusz terhelést ró a szervezetre.

Ha a lepkeszegmag  kúrád végére érsz, azt javaslom, hogy vágj bele egy 60 napos méhpempő  kúrába, majd újra ismételd meg a lepkeszegmag maximum kúráját.

Hasznosak lehetnek még az adaptogén gyógynövények. Segítenek szervezetünknek minden szélsőséges terheléshez alkalmazkodni, hozzáedződni, így a változókor okozta tünetekhez is. Harmonizálják belső elválasztású szerveink működését, és ha szerveink, szervrendszereink bármelyike alul-, vagy túlműködik, az adaptogének egyensúlyozó hatása hozzájárul a javulási folyamatok sikeréhez. A Stress® Control  kivonatot már ajánlottam pajzsmirigyed egészsége miatt is. Ha eddig még nem tetted meg, feltétlenül kezdj bele a kúrába.

A változókor tüneteinek, többek között a hőhullámok enyhítésére használatos gyógynövény a zsályalevél. Tradicionálisan a túlzott verejtékezés csökkentésére alkalmazzák, azonban nem csak belsőleg, de kádfürdőként alkalmazva is igen hatékony!

Valamint, beszéltünk már az életmódbeli változtatásokról is, ezek betartása továbbra is alap. Ezek a klimax kellemetlen tüneteinek enyhítésében  is segítségedre lesznek.

Várom a visszajelzésed, tapasztalatod!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita