Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita! Azt szeretném megkérdezni, mikor tapasztalok eredményt, a Lipo kúra és a Puridren kúra együttes használata során? Augusztus 1 -jével kezdtem el? Köszönettel: Zsuzsa

2018-08-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

Sajnos nem tudok erre a kérdésre konkrétan válaszolni. Ennek az az oka, hogy soha nem 1, vagy több étrend-kiegészítő hoz változást önmagában, hanem a problémánknak megfelelő, életmódváltással egybekötött, komplex kúrák. 

Nem mindegy, az sem, hogy milyen céllal vágtál bele a kúrába. Vagy pont az életmódváltásod szeretnéd megalapozni, ezzel a két kiegészítővel? Esetleg kifejezetten a testsúly csökkenetése a cél? Utóbbinál az sem mindegy, hogy mekkora a súlyfelesleg, mikori zsírpárnákról beszélünk, van-e társbetegség, milyen a jelenlegi életmódod, és mindehhez milyen életmódváltás fog társulni az eddigiekhez képest. Sőt, súlyfeleslegünk függvényében, még a kúraidő is változik, 10 kiló alatti súlyfeleslegnél a kúraidő 60 nap, de 10 kiló feletti súlyfelesleg esetén már, ez a kúraidő 120 napra tolódik ki. Általánosan elmondható, ha a 2 főzetet testsúlycsökkentési célzattal kombinálják, akkor a visszajelzések átlaga; havi 6 kiló mínusz.

Általánosan azt is leírhatom, hogy 2 hét alatt a Puridren® koncentrátum és a Lipo+ főzet együttes fogyasztásával már biztosan tapasztalható, hogy „vastagabb”, bűzösebb és színesebb lett a vizeleted. Ez az első jele, hogy a szervezet saját salaktalanító munkájának felgyorsítása elindult, és újjászületésed kezdetét vette. Egy ilyen alapos nagytakarítás hozzájárul a sejtkommunikáció helyreállításához, hatékonyabb táplálék feldolgozást, tápanyag felszívódást, fokozottabb anyagcserét, erősebb immunrendszert biztosít, és fiatalos külsőt-belsőt hagy maga után. A két főzet együttes alkalmazása hozzájárul a mindennapi életminőségünk javításához, ami pozitív, mosolygós mindennapokat jelent. Ugyanakkor külső kivetítőnkön is rendkívül látványos, pl.: a szemeken (csillogó szemfehérje, csökkenő szem alatti karikák), az arckontúron (fiatalosabb vonások), a hajkoronán, a körmeinken és különösen látványos a kötőszöveten (feszesebb lesz, csökken a narancsbőr jelenség). 

 Adok pár tippet, amivel az eredmény fokozható.

 Igyál sok vizet!

a napi átlagos folyadékbevitel 2-3 liter között van, de tisztítókúrák vagy testsúlycsökkentő kúrák ideje alatt ez, 20 kilogrammonként 1 liter vizet vagy gyógyteát jelent (nincs gyümölcslé, nincs diétás üdítő, nincs gyümölcs- és fekete tea). Az emberi test 70 %-a víz, ennek a vizes közegnek a segítségével történik a sejtszintű ”kommunikáció". A bőséges folyadékbevitel hozzájárul az anyagcsere folyamatok serkentéséhez, és a testfolyadékok pH-értékeinek szabályozásához.

Rágj alaposan!

Az alapos rágásnak óriási szerepe van abban, hogy a szervezetbe bevitt táplálékokat tökéletesen megemésszük. Ha megfeledkezünk arról, hogy az emésztés a szájban kezdődik a fogak őrlésével - melynek segítségével ellúgosítjuk az ételt -, akkor sok-sok órán keresztül tesszük ki magunkat erjedésnek és rothadásnak, ami savasítja a testfolyadékokat, és salakanyag többletet ró ránk.

Ha alaposan rágunk, akkor sokkal több tápanyagot tud hasznosítani a szervezetünk. Az alapos rágás még az étvágyat is csökkenti, mert a test tápanyag mennyisége és az étvágy között szoros összefüggés van. Kevesebb ételre van szükségünk akkor, ha magas a tápanyag ellátottság. Ha nem rágunk, akkor nem is bontunk tökéletesen, ami pocakot is előidéz.

Egyél naponta többször, de egyszerre keveset!

Ha a napi ételadagunkat 5 részletben fogyasztjuk el, tehermentesítjük a legnagyobb méregtelenítő szervet, a májat, és egyenletes vércukorszintről gondoskodunk, amikor a szervezet a zsírégető zónában dübörög. Így sikeresen elkerülhetjük az inzulincsúcsokat, vagyis azt az állapotot, amikor a test raktároz. A májnak nem csak testsúlyunk szempontjából van óriási szerepe, de általános egészségünk, különösen az emésztésünk, és koleszterinszintünk szempontjából is.

Mozogj!

Mozgás nélkül nincs egészség, mozgás nélkül nincs egészséges anyagcsere sem. Hetente legalább 3x1 órát szánjunk testmozgásra, kezdetben az ütemes séta is megteszi. A mozgás átmasszírozza a belső szerveket, a közben létrejövő hasi légzés oxigénhez juttatja sejtjeinket és lúgosítja a testfolyadékokat, hiszen szén-dioxidot lélegzünk ki.

Mosolyogj!

Törekedjünk a napi stressz levezetésére, mondjuk meditáció segítségével, ugyanis a negatív érzelmi állapot, biokémiai folyamatok ezreit indítja el a testben, ami savakat generál. Ezért amikor méreganyagokról beszélünk, még véletlenül se gondolja senki, hogy csak táplálék útján tudja magát mérgezni!

 A pozitív életszemlélet, az optimizmus fél egészség, ami alakunkon és kötőszövetünkön is visszatürköződik. Sokan talán nem is tudják, hogy miközben például a szomszéddal vitatkoznak, az biokémiai folyamatok százait indítja el szervezetükben.

Egy tartósan fennálló stressz (ami alatt egyaránt értjük az alábbiakat: szeretetlenség, önértékelési zavar, düh, félelem, idegesség, szorongás, pánik…), pedig sajnos megváltoztatja a testfolyadékok pH-értékeit, az állapot salakanyag többlettel jár, ami nagyszerűen raktározódik hasi úszógumik formájában.

A kiemeléseken keresztül is tovább tudsz olvasni.
Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Somogyi Rita