Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita!Az volt a kérdésem,hogy szedhető-e a máriatövis a pajzsmirigy gyulladásra,és magas húgysavra szedett gyógyszerek mellett!Kimutatott zsírmáj is jelen van!Már adtam a fiamnak az articsókát,glicerint,mellé adnám a máriatövist!És nem utolsó sorban,igen nagy túlsúlyban szenved!

2019-05-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Simon Attiláné!

A pajzsmirigy gyulladásával járó autoimmun pajzsmirigy alulműködés (Hashimoto-betegség) mindig párosul májpangással, és gyakori a diagnosztizált májzsírosodás is, mivel az egészséges emésztés és az egészséges pajzsmirigy működés között, szoros a kapcsolat.

A bélflóra bélbaktériumai ugyanis részt vesznek a pajzsmirigyhormonok átalakításában, de minden emésztőrendszeri gyulladás, és panasz, pl.: székrekedés, hatással van a pajzsmirigy egészségére, és ez visszafelé is igaz, mert egy alulműködő pajzsmirigy gyengíti az epeműködést, és a májméregtelenítés hatékonyságát. A kiváltó okok között szerepel élelmiszer allergia is, pont ezért javasolt a glutén elhagyása  autoimmun pajzsmirigy betegségeknél, de még a stressz is jelentős galibákat okoz, ráadásul a visszafordulást is ellehetetleníti! Az emésztőrendszer egészségének, különösen a bélflórának így hatása lesz a pajzsmirigy egészségére, számos tanulmány ezért arra hívja fel a figyelmet, hogy tudatos életmóddal, rostban gazdag étkezéssel, a finomított szénhidrátok csökkentésével, és célzott bélflóra táplálással csökkenteni lehetne a pajzsmirigy panaszok számát.

A máj egészsége mellett éppen ezért célszerű megtámogatni az emésztőrendszer egészének egészségét, és csökkenteni a bevitt szénhidrátok mennyiségét. Azt javaslom, hogy a fiad:

Továbbá egészítse ki étrendjét a májtisztítást és májsejt regenerálást támogató szerves máriatövis kivonat és articsóka kivonat mellett:


Életmódváltással, tudatos táplálkozással és célzott kiegészítőkkel a folyamat visszafordítató.


Üdvözlettel:
Somogyi Rita