Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia Rita.A fermentált papaya koncentrátumot szedhetem együtt a karbofin forte kapszulával?papaya nagyon jó refluxra,de mostanában eléggé puffadok.jókat olvastam az aktív szénről,kipróbálnám.Alkalomszerűen szedjem vagy szedhető folyamatosan is a kapszula?válaszod előre is köszönöm:Judit

2017-06-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

Fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, illetve a célzott diétát. Refluxnál sajnos számos tapasztalatom van. Azok a fogyasztók, akik a glutént száműzték étrendjükből sokkal jobb életminőséget jeleztek vissza. Kérlek, próbáld meg Te is, és cserébe a puffadásos panaszaid is enyhülhetnek. Sokat segít az is, ha naponta többször, 5-6 alkalommal étkezel, de egyszerre nem többet, mint az ökölbe szorított kézfejed (soha ne edd tele magad), illetve, ha minden egyes falatot alaposan, pépessé rágsz a lenyelés előtt. Ezzel elkerülöd a savtöbbletet, amit az ételek rothadása és erjedése idéz elő, ha gyorsan, vagy rágás hiányában étkezünk. Továbbá soha ne feledkezz meg a bőséges folyadékbevitelről sem!

Ami pedig a kombinálást illeti; igen, jó választás a növényi szén és az erjesztett papaya koncentrátum együttes fogyasztása. Mindkettőt kúraszerűen alkalmazd. A papaya koncentrátum folyamatosan 120 napig fogyasztható, míg a növényi szénből 60 nap után egy 4 hetes szünetet kell tartani.

A szénkivonat alkalmazása előtt tudnod kell, hogy hagyj 3 óra különbséget a növényi szén és egyéb gyógyszerkészítmények bevitele között, mert a növényi szén csökkentheti más, egy időben szedett gyógyszerek felszívódását. És azt, hogy a széntartalom a székletet feketére festheti.

Sok sikert a kúrádhoz; Rudolf Rita