Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia! Pár éve egy allergia vizsgálaton kimutatták a hisztamin érzékenységet nálam, de akkor a gyógyszer amit kaptam nem segített, nem javult az állapotom és nem is foglalkoztam vele (puffadás, bőrproblémák...). Egy évre rá kimutatták a laktóz intoleranciát, amiből aztán tejfehérje allergia lett. Diéta mellett sokat javult az állapotom, ami viszont nagyon zavar, hogy az arcom kivörösödése nem akar szűnni. Bármilyen étkezés után kb. 15 perc elteltével kivörösödik az arcom és kiütések lesznek rajta. Jelenleg c-vitamint, máriatövist, szőlőmaghéjat és omega 3-at szedek. Itt megemlíteném, hogy az összes termékükkel maximálisan elégedett vagyok, amióta az önök termékeit fogyasztom azóta érzek komolyabb pozitív változásokat! :) Az lenne a kérdésem, hogy tudna e javasolni nekem valami természetes antihisztamint, mert a tüneteim alapján most újra ebbe az irányba mennék. Válaszát előre is köszönöm! Szép napot! Brigi

2017-06-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Brigi!

Először is nagyon szépen köszönjük a visszajelzésed! Másodszor, ha biztos a hisztamin érzékenység, akkor annak megfelelő diétát kell tartanod, ahol a legfontosabb, hogy csakis friss élelmeket vegyél magadhoz, de mivel a diéta ebben az esetben speciális, és személyre is kell szabni, érdemes szakemberhez fordulni.

Ezt követően jöhetnek csak a kiegészítők!

Felhívnám a figyelmedet egy természetes antihisztaminunkra, ami nem más, mint egy fanedv, ami Nordic Koviu Bio nyírfanedv névre hallgat. Ebből 8 üveges kúrát javaslok, azaz 40 napot úgy végigvinni, hogy napi 1dl mennyiséget igyál meg, reggel éhgyomorra. 

E a kúra mellett pedig egy ételallergiáknál igen hasznos, célzott folyékony formájú terméket is fogyaszthatnál, ami a napi adagban 7000mg prebiotikus rostot tartalmaz, és Cotifibra bélradír névre hallgat.

Ezek a rövidláncú (FOS) prebiotikus rostszálak, a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják, azokat a mikroorganizmusokat, melyek az immunrendszer 70%-át adják, és a bőr egészségéről, szépségéről is gondoskodnak.  Arról nem beszélve, hogy amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktozidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia és lisztérzékenység gyakoriságát is mintegy 80%-kal csökkenthetik. Ráadásul nagyon finom az íze is! Egy fontos dolog van még: a folyadékbevitel, ami a kúra ideje alatt 20 kilogrammonként 1 liter szénsavmentes vizet jelent.

Üdvözlettel: Rudolf Rita