Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia. Nagyon makacs köröm gomba ellen kezdtem szedni 1 hete a kapszulát illetve a trágya olajos cseppet is használom. Mikor várható az eredmény? Vagy csak a gyógyulás jelei mennyi idő alatt tapasztalhatók? Eddig a gyógyszertárban kapható összes készítményt kipróbáltam de a májban nem bírja sajnos így nem használhatók őket. De mivel ez növényi így gondoltam kipróbálom! Köszönöm szépen a választ előre is. Minden jót kívánok!

2019-07-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Emese!

Ha jól gondolom, külsőleg Ausztrál Teafaolajunkkal,  míg belsőleg a természetes gombaölő kivonatunkkal  vágtál bele a körömgomba elleni harcba. 

Mindkettő kiváló választás, de azt tudnod kell, hogy a gombák bizony makacs jószágok. A kúraidőt befolyásolja, hogy mióta áll fenn a panasz, mekkora annak az érintettsége, és van-e egyéb tüneted, esetleg diagnosztizált betegséged, ami miatt a kúraidő kitolódik.

Fokozhatod a hatást azzal is, hogy megtáplálod immunrendszered 70%-át biztosító bélflórád,   és zéró toleranciát hirdetsz a cukornak, a fehér lisztnek és a tejnek. Hiszen utóbbi táplálékoktól nagyon gyorsan szaporodnak a gombák, míg a bélflóra hasznos bélbaktériumai hadseregként állnak majd melletted az élősködők elleni küzdelemben.

Én pont ezért szinte minden esetben diétát is javaslok! Fogyassz több friss, sav-bázis egyensúlyt szabályzó élelmet, és folyadékot. Növeld rostfogyasztásod,  és egyelőre rendezkedj be egy 120 napos kúraidőre. 

Sok sikert a kúrádhoz!
Somogyi Rita