Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia kedves Rita! Szívritmus zavarom van és amiket az orvos elő írt sajnos csak rosszabb steroiddal akarják meg oldani a problémámat. Kezembe szeretném venni az irányítást és sok jó dolgot láttam itt. Meg próbálkoznák a Koenzim Q10-el a keringés csomaggal ehhez hozzá tenném azt hogy 20 évez dohányoztam és újévi fogadalomra le tettem és szerintem a vénáim se tökéletesek. Valamint a szerves vassal is meg próbálkoznék. Azt szeretném meg kérdezni hogy ez a három pakk tehát : a koenzim Q10+ keringés csomag+ szerves vas, hogy ezek szedhetőek e együtt vagy hogy nem lenne e sok? Vagy ha esetleg valamelyiket a véleményed szerint cserélni kéne vagy tudnál ajánlani helyette valami mást azt is meg köszönném viszont a Q10 azt mindenféle képpen szedném mert amit elolvadtam róla meg döbbentő ês erre még a szívdokim sem hívta fel a figyelmem és sajnos még csak részletes kivizsgálást se csinált. Viszont én meg úgy gondol hogy a steroid nem éppen jó dolog. Válaszodat előre is nagyon köszönöm. Szép napot!

2019-01-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Nikolett!

Nagyon fontos, hogy megfogadd orvosod szavait, és együttműködj vele. Ha ezt nem szeretnéd, keress fel egy másik orvost is, hogy kikérd a véleményét. Azért írom ezt, mert a szívritmuszavaroknak vannak olyan formái, amelyek életveszélyesek is lehetnek, ha nem fogadod el a gyógyszeres kezelést. Szóval ez nem játék!

A szívbarát életmód és a szívbarát étrend bevezetése az életedbe, kötelező. Természetes, hogy ilyenkor sem cigaretta, sem koffein, és semmilyen serkentő nem szerepel a palettádon. Táplálkozásoddal, rendszeres testmozgással, és különféle stressz levezető technikákkal támogasd meg azt, hogy később a gyógyszeradag csökkenthető vagy elhagyható legyen, de minden esetben orvosi együttműködéssel.

Az sem baj, ha plusz tápanyagokkal segítjük az életmódváltást, mint amilyen a Q10-vitamin, a keringés csomag, vagy a szerves vas. Ezek a tápanyagok fogyaszthatók együtt, és ismert kiegészítői a szív- és érrendszeri panaszok megelőzéséhez.

Szeretettel:
Somogyi Rita