Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia kedves Rita! Azt szeretném megkérdezni,hogy. Klimaxra mit tudnál nekem ajánlani! A legrosszabb,hogy állandóan melegem van,ahogy valamit elkezdek csinálni szakad rólam a víz,azt érzem,hogy nincs elég levegő a helységben! Előre is köszönöm válaszod! Szép napot. Kata

2017-07-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kata!

Ahogy egy nő közeledik a változókorhoz, egyre csökken a kommunikáció a petefészkek és az agyalapi mirigy között, lassítva az ösztrogéntermelést és növelve a luteinizáló hormon (LH) kiválasztását. A hőhullámok ezeknek a hormonális változásoknak a következményei.

Főként az ösztrogén hormon csökkent mennyisége okoz szélsőséges és intenzív tüneteket, melyek leginkább hőhullámok és/vagy éjszakai verejtékezés; alvászavarok; hüvelyi szárazság, és bosszantó közérzeti zavarok formájában nyilvánulnak meg.

Ilyenkor fitoösztrogéneket tartalmazó növényi kivonatokat szoktunk ajánlani, mint amilyen a lepkeszegmag tabletta is. Ezek olyan növényi vegyületek, mint a női nemi ösztrogén, csak nincs ösztrogén mellékhatásuk, és biztonságosan fogyaszthatók. Enyhítik a változókor tüneteit, a hőhullámokat és az éjszakai verejtékezést is.

Arra is figyelni kell, hogy a menopauzát követő időszakban - amikor már elmúlt egy év az utolsó menstruáció óta - a nőknél megnövekszik az osteoporosis (csontritkulás) és a szívbetegség kialakulásának veszélye, de még a hajunk is megvékonyodik, és a bőrünk is veszít rugalmasságából.

Ezért érdemes kiegyensúlyozott vegyes étrendünket ligetszépe olaj kivonattal, szerves vassal, Omega3-zsírsavval, hialuronsavval, D3-vitaminnal, Korall kalciummal, és magnéziummal is dúsítani, melyek a hormonális változásokat kísérő hangulatváltozásokra is hatással vannak! És vesd be a Női Egyensúly komplexet is! 

Az is nagyon fontos, mozogjunk rendszeresen, mert a rendszeres testmozgás is enyhíti a tüneteket, és az akkor sem megkerülhető, ha a szívünk, a csontozatunk egészsége és hangulatunk javítása felett szeretnénk visszavenni az irányítást. Fogyasszunk több rostot és lúgosító tápanyagot, illetve redukáljuk a cukrot, a fehér lisztet, és a tejet.

A kiemeléseken keresztül tovább is tudsz olvasni!

Tisztelettel:
Rudolf Rita