Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy a vesét, mellékvesét mivel lehet erősíteni. Voltam vizsgálatom és azt mondta ott a hölgy hogy tapasztalata szerint hajhullás és kopaszodás esetén a mellékvese probléma áll fenn. Mivel lehetne erősíteni? Köszönöm Évi

2018-07-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Évi!

A hajhullás pont egy olyan tünet, aminek millió egy kiváltó oka lehet. Az egyik a stressz, ami sajnos a mellékveséket is gyengíti, sőt növeli a tápanyaghiányt, ami szintén a kiváltó okok között szerepel. Gyakori gond a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége, és az egyéb hormonháztartással kapcsolatos kiváltó okok is. A kiváltó okokat fel kell deríteni, mindez azonban szakorvos feladata. A mellékvese fáradtság például (magas rT3 érték azaz Hypoadrenia) vérvétellel kimutatható, de ezt követően további vizsgálatokra is szükség van, hogy kiderítsük pontosan, hogy azt mi idézte elő. 

A stressz, a pszichés befolyások a legerősebb olyan természetes ingerek közé tartoznak, amelyekről tudjuk, hogy befolyást gyakorolnak az agyalapi mirigy, ezáltal a mellékvese kéregállományának működésére. Mivel a mellékvese elsődleges stressz szervünk, így ennek ellensúlyozására kiváló a Stress® Control kapszulánk, mely 6 olyan adaptogén gyógynövény kivonatot egyesít, amely nem csak idegeinkre hat jótékonyan, hanem egyben támogatja is mellékvesénket.

A legismertebb vesetisztító gyógynövényeket a Diurerbe® tabletta kivonatai adják. Azonban, ha veséinket erősíteni szeretnénk, akkor nem árt egy májtisztító kúrába  is belekezdeni, mert legtöbbször a máj terheltsége adja a vesék energiájának gyengülését.

Figyelmedbe ajánlok még két, természetes hormonrendezőt, az egyik a D3-vitamin, a másik egy zsírsav a gamma-linolénsav, amit nagy mennyiségben találunk a ligetszépe olaj kivonatban.   Ez a zsírsav egyébként is hozzájárul a haj, a bőr és a körmök egészségéhez, szépségéhez.

Egyszóval sokféle kiváltó ok lehet, és bár a kiegészítőket kombinálhatjuk egymással, és természetesen külsőleg is használhatunk hajhullási elleni samponokat  és hajcseppeket, mindezek mellett életmódváltásra is szükség van, pl.: tudatosabb táplálkozásra és bőséges folyadékbevitelre. Fontos megemlítenem még, hogy a koffein minden fajtája képes még jobban legyengíteni a mellékvesét. Ideértve a fekete teák vagy a zöld teák koffeinjeit is. Kerülendőek az alkoholok, és finomított szénhidrátok is.

Minden felsorolt termékről részletesen tudsz olvasni, ha a szövegben elhelyezett kiemelésekre kattintasz. :-)

Üdvözlettel:
Somogyi Rita