Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia, az Én kérdésem az lenne, hogy már sok féle gránátalma koncentrátumot kipróbáltam. Most rábeszéltem a kolléganőimet is akik szintén isznak most egy hasonlót. meg is rendeltünk 10 üveggel, de furcsának találjuk, hogy miért ilyen jó az íze. Az eddigi tapasztalatunk alapján ennél sűrűbb szirupos jellegű volt a többi termék és mindegyiknek fanyar íze volt ami természetes hiszen maga a gyümölcs is fanyar ízű. Szeretném megnyugtatni a kolléganőimet, hogy nem valami rossz minőségű termékre beszéltem rá őket, ezért kérlek segíts benne, hogy mivel tudnám bebizonyítani, hogy jó terméket vásároltunk. Köszönöm a segítségedet Marcsi

2017-09-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Marcsi!

Először is különbséget kell tennünk a gránátalma gyümölcslevek és a gránátalma koncentrátumok között. Előbbi élelmiszer termék, utóbbi pedig étrend-kiegészítő, magas antioxidáns tartalma okán. Ez a különbség egyébként árban is jelentkezik.

A Melagrana koncentrátum úgy készül, hogy előbb a gránátalma magjaiból préselésével kinyerik az értékes antioxidánsokat, főként az ellagsavat, majd ezt dúsítják szerves szelénnel, és ehhez adják a gyümölcshús levének koncentrátumát.

Mivel ízfokozót, színezéket és hozzáadott cukrot nem tartalmaz a koncentrátum, ezért a gyártási tételek íz- és színvilága is folyamatosan eltér, és azt a gyümölcs íze fogja befolyásolni.

Az olaszországi gyártó (Specchiasol®) is felhívja erre a figyelmet, aki a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében GMP (Good Manufacturing Practice) rendszert alkalmaz. 

Tisztelettel:
Somogyi Rita