Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia! Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy inzulinrezisztencia és autoimmun pajzsmirigy alulműködés esetén milyen készítményeket kellene szednem? Sajnos emiatt fogyni sem tudok hiába diétázok. Köszönöm előre is a segítséget! Szép napot Melinda

2018-05-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Melinda!

Fontos, tisztázni, hogy nem egy, hatóanyag fogja beindítani a fogyást önmagában, hanem életmódváltásod; a rendszeres testmozgás (hetente minimum 3x1 óra) és a szénhidrátcsökkentett diéta (180-200g/nap), és a bőséges folyadékbevitel (20 testsúly kilogrammonként 1 liter víz). A célzott tápanyagok mindössze ezt a folyamatot gyorsítják fel, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a leadott kilók tartósan lent is maradjanak, és az sem alábecsülendő, hogy átsegíthetnek holtpontokon.

Tehát az inzulinrezisztencia és az autoimmun eredetű PM betegség egy olyan állapot, amit életmódváltással tudsz hosszú távon és hatékonyan kezelni!

Ha megtörtént az életmódváltás, akkor az IR elleni küzdelemben termeszesetesen étrend-kiegészítők is alkalmazhatók. Ilyen javasolt étrend-kiegészítő a zöld tea antioxidánsának, az EGCG-nek  koncentrátuma. Mely amellett, hogy fokozza az anyagcseréd és csökkenti az étvágyad, fokozza a sejtjeid inzulinérzékenységét, és emeli az energiaszinted.

szerves krómmal dúsított kapormag koncentrátum  is hasznos kiegészítő, hiszen hozzájárul a szénhidrát, zsír, cukor és zsír anyagcseréhez, egyenletes vércukorszintről gondoskodva.

Vannak még olyan antioxidáns vitaminok, amik fontosak a kúrához, ilyen a szerves szelén, ami az állapottal járó gyulladások mennyiségét csökkenti és hozzájárul a pajzsmirigy egészségéhez is, mely nélkülözhetetlen a sikerekhez. 

Illetve a C+K2+D3-vitamin komplex, melyek sejtszintű egészségünk kulcsai, valamint természetes hormonrendezőként is javítják gyógyulási esélyeinket.

Meg kell említeni még a minket érő napi stresszt, melynek drámai szerepe van a vércukorszint ingadozásában, és a pajzsmirigy egészségét is drámaian befolyásolja, pont ezért ennek ellensúlyozásáról kötelességünk gondoskodni. A stressz önmagában is képes előidézni az inzulinrezisztenciát, és testsúlynövekedést okozni, különösen a test középső részén (alma típusú elhízás). A stresszt azonban adaptogén gyógynövényekkel is kontrol alatt tarthatjuk. Ismerkedj meg velük a kiemelésre kattintva!  

Végül figyelmedbe ajánlom az oldalunk szaktanácsadó orvosának, Dr. Bakanek Györgynek a cukorbetegségről és az inzulinrezisztenciáról írt cikkét. Egészen biztosan sok Rád vonatkozó hasznos tanácsot fogsz találni benne. :) Ide kattintva olvashatod

Illetve adok még egy linket, ahol olvashatod a Hashimoto-thyreoditis – autoimmun pajzsmirigy-alulműködésre adott válaszom, melyben az életmódbeli javaslatok mellett több hasznos tápanyagot is ajánlok. A tovább olvasáshoz kérlek, kattints IDE  .

Szeretettel:

Somogyi Rita