Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szia! A napokban rendeltem a fermentált papayat. Hogyan kellene fogyasztani és mennyit? Reggel este étkezés előtt?vagy amikor a panasz van! Refluxom van évek óta és állandóan puffadok!van egy két és fel éves fiam ő is ihat belőle? És ha igen mennyit?elore is nagyon köszönöm

2018-11-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

A Fermentált papaya koncentrátum napi adagja 30 ml, amit 2 részletben kell elfogyasztani. Az egyik felét reggel éhgyomorra, a másik felét vacsora előtt. Az alkalmazásnál fontos a kúraidő betartása, ami 160 nap, és ami 10 palackkal egyenlő. Ezt az erjesztett kiegészítőt érdemes egy olyan szopogatós savlekötő tablettával is kiegészíteni, ami, természetes ásványi anyagokat tartalmaz.  Csak kattints a kiemelésre, és olvass tovább, hogy miért is hasznos ez igazán.

Mivel a papaya koncentrátum csak 3 éves kortól ajánlott kiegészítő, kisfiadnak inkább egy szinbiotikumot ajánlok, amit 2 éves kortól adagolhatunk immunerősítés céljából, és az emésztőrendszer egészségére.

Ugyanakkor refluxnál nem feledkezhetünk meg az életmódváltásról sem! Fontos, hogy a tartós sikerek érdekében változtass étrendeden és életmódodon.

  • Tapasztalatom az, hogy ha egy refluxos beteg hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei.
  • A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Ennek eléréséhez tökéletes a rendszeres testmozgás, a jóga, a meditáció, és hasznos az adaptogén gyógynövények étrendi adagolása is, melyek segítik a szervezet stresszhez való alkalmazkodását. 

Sok sikert a kúrádhoz;
Somogyi Rita