Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Szép napot Rita, emelkedett hisztamin szint miatti csalánkiütésre milyen terméket ajánlanak? Télen volt antibiotikum okozta allergiás reakcióm, ami csalánkiütést okozott. Ez akkor szteroid tablettával kezelve lett. Most ez a meleg pár hete hozza többé-kevésbé a tüneteket ismét, de nem meleg allergia. Nyomásra, tehát, papucs ahol jobban hozzáér, összeérő testfelületek, ahol nadrág derékban kicsit szűkebb, melltartó széleken jönnek elő ezek a csalánkiütések. A bőrgyógyász szerint a megemelkedett hisztamin szint miatt, és ezt elnyomni lehet antihisztamin tartalmú készítményekkel, azok több hónapos szedésével. Azonban nem szeretnék gyógyszert szedni, ha nem muszáj, és van valamilyen természetes megoldás. Köszönöm szépen.

2019-06-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anett!

Elsődleges lépés kideríteni a megemelkedett hisztaminszint pontos okát. Kezdj el naplót vezetni az étkezéseidről, hogy kideríthessük mi okozza az allergiás reakciót. Ételeid mindig legyenek frissek és minél kezeletlenebbek. Felejtsd el a tejet és a glutént. Viszont tudatosan növeld a rost  – és folyadékfogyasztásodat! Irány a piac friss húsért, friss túróért, friss zöldségekért, köretként pedig ott a köles. Fontos, ha valamiért ez nem jön össze, legyen Nálad természetes antihisztamin csepp, vagy bio nyírfanedv ital  – amiből jó lenne, ha egyébként is minden nap elfogyasztanál 1dl-nyi mennyiséget, legalább 90 napon át.  

Ezek a cselekvések visszafogják a hisztamin intolerancia tüneteit, sőt idővel le is számolhatsz ezzel a panasszal, ugyanis a folyamat visszafordítható, ha tudatos vagy.

Azt is tudnod kell, hogy a második lépés a megfelelő stressz kezelés, mert bizony a stressz az, ami felerősíti a tüneteket. Kérlek, találd meg erre személyre szóló technikád, ami lehet jóga, meditáció, rendszeres túrázás és olyan „Énidő”, mint a festés, agyagozás, vagy hímzés. Segítenek az adaptogén gyógynövények  is, melyekkel feltétlen egészítsd ki az étrended. Ezek a gyógynövények kiegyensúlyozzák a túlműködő vagy alulműködő szerveket, segítenek egyensúlyban tartani a hormonokat, amit a belső elválasztású (endokrin) rendszer táplálásával képesek elérni.

Fektess hangsúlyt bélflórád egészségére is, mert ez a következő kulcs ahhoz, hogy visszaszerezd összezavarodott immunrendszered felett az irányítást. Fogyassz ennek érdekében minden reggel éhgyomorra Ferzym® szinbiotikumot.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita