Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Rövid leszek: egy hónapja észrevettem, hogy egyre jobban hullik a hajam, ami miatt orvosnál is jártam. Megnézték, semmi kóros. Addig is szedtem multivitamint, de a biztonság kedvéért jobbra váltottam. Mindvégig ugyanúgy hullott, és azóta sem múlik. A tegnap esti hajmosáskor már tehetetlenül zokogtam, segíts, kérlek! Minden nap számít, nem akarok megkopaszodni, várom a válaszod, köszönöm, Zita (21).

2015-09-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zita!
Megértelek, hiszen egy nő számára keserves és ijesztő élmény a hajhullás. Tudom, hogy megoldásra vársz és nem hegyi beszédre, ezért azonnal írom konkrétan, hogy mit javasolok rá, de ne állj meg ennél a pontnál, én ugyanis – a Te érdekedben - hosszú leszek. Olvass mindent át, mert a háttérben zajló folyamatokat, okokat is meg kell állítanod, nem csak a hajhullásodat.

A hajhullásodra már ma szerezz be Bio Silica® kapszulát, mellé pedig NewCap® hajhullás elleni sampont. (Kattints a linkekre, rendeld meg bátran, mindig gyorsak vagyunk a kiszállítással, vagy gyere el hozzánk értük személyesen az Oktogon téri Bioboltunkba.) Miért ez a két termék a legfontosabb most neked?
A Bio Silica® kapszula szerves összetevői belsőleg veszik fel a harcot a hajhullást okozó tényezőkkel, miközben a regenerálódáshoz is erőt, vitaminokat, antioxidánsokat, ásványokat adnak, enzimeket mozgósítanak. Minden összetevője bioaktív, kiváló felszívódású. Belsőleg használandó készítményhez képest gyors, intenzív a hatásfoka, így meglátod, minden egyes nappal egyre erősebben és erősebben ragaszkodnak majd egymáshoz a hajszálaid és a hajhagymáid!

Mindeközben intenzív, sürgős segítségre van szükségük külsőleg is, amit a NewCap® hajhullásra való hajsampontól garantáltan meg is kapnak! Egyrészt azért, mert őt kimondottan a hajhullás megállítására, a hajszerkezet megerősítésére fejlesztették ki. Másrészt azért, mert olyan kiváló szerves, bioaktív összetevőkkel, gyógynövényekkel, prebiotikumokkal és hialuronsavval hat, amelyek azonnal és hosszú távon hatva is vitalizálnak, regenerálnak és serkentik a haj növekedését. Nem utolsó sorban pedig azért, mert ez egy szilikon-, kőolaj-, SLES-, SLS-, színezőanyag- és parabénmentes termék, aminek köszönhetően már eleve nagy teher alól lélegezhet fel a fejbőröd és a hajad.
Még egy tipp: nem írtad ugyan, de ha korpásodik, viszket a fejbőröd, a hajmosás előtt dörzsöld be alaposan teafaolajjal – gyönyörűen megszabadít a korpásodást okozó gombáktól, ami pedig kiváltó oka lehet a hajhullásnak is.

Mi minden okozhat hajhullást? Erre azért kell figyelned, hogy felderítsd, megszüntesd, és a továbbiakban elkerüld a hajhullásos tüneteket kiváltó tényezőket.

  • Egyoldalú (esetleg kapkodó, cukros ételeket előnyben részesítő) táplálkozás, tápanyaghiány, fehérjehiány.
  • Drasztikus, hosszabb ideig elhúzódó diéta.
  • Emésztési- illetve bélproblémák, amelyek miatt nem szívódnak fel rendesen a tápanyagok.
  • Gyulladásos betegségek, baktériumok, vírusok, gombák (pl Candida) jelenléte.
  • Leterhelt vese, rossz keringési rendszer.
  • Stressz, súlyos érzelmi megrázkódtatás, kimerültség, depresszió.
  • Elégtelen folyadékmennyiség.
  • Helytelen hajmosási technika.

A témában a honlap cikkek, vagy blog menüpontjában további hasznos információkat olvashatsz. Üdvözlettel; Rudolf Rita