Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Rendben, nagyon köszönöm segítségüket. Köszönöm szépen válaszát. Akkor ez lenne a kövketkező üzenetem: 18 éves vagyok gimnazista. Pontosabban megfogalmazva tavaly nyáron illetve akkori tanévben a pattanásaim száma igen alacsony volt ha elő is bukkantak akkor ritkábban mint mostanság a problémám : az arcom bal része tisztább mint a jobb ( nem tudom lényeges -e ) arcom jobb oldalán vannak pattanás utáni ilyen barnás, pirosos folt félék, a homlokon kis méretű mitesszereknek tűnő fèlék vannak( nem tudom hogy nevezik ezeket ) Az acne gél az orrom és környéki mitesszereket elég jól lecsökkentette. • Későn érő vagyok, lehetséges hogy ez befolyásolja a pattanások számait? Jelenleg utolsó érettsègi évemben vagyok. • Talán stresszes és ideges vagyok amit néha napján megérzek. • Napi vízfogyasztás 2-3 liter között van. étrendemnél törekszem a természetes vitaminok bevitelére illetve próbálok oda figyelni a kevesebb cukor bevitelre. Esetleg lenne értelme tabletta formájában vitamint bevinni a szervezetbe vagy ennek nincs szerepe a kialakulásokban? • lenne értelme háziorvoshoz elmenni hogy megvizsgálja? • Hogy kezeljek otthon egy pattanást időröl időre ahogy egyre jobban gennyesedik? Remélem tud segíteni , válaszàt előre is köszönöm!!

2019-02-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves U G!

Fontos, hogy továbbra is tartsd a helyes külső kezelési lépéseket, az étrend illetve életmódbeli változásokat (kevesebb szénhidrát, több folyadék, több friss élelem, rendszeres mozgás…), melyek megkerülhetetlen elemei a sikernek. Mivel ezek a lépések megvannak, mindenképp érdemes felkeresned egy bőrgyógyász szakorvost, hogy megállapítsa aknés bőrpanaszod súlyosságát, hiszen azt írod, hogy pattanásaid időről időre egyre jobban gennyesednek. Ilyenkor a bőrpanasszal szemben belsőleg is fel kell lépni, de nem feltétlen vitaminnal.

Pattanások már 10-11 éves kortól megjelenhetnek a hormonális változásoknak köszönhetően, és ezek, akár 24 éves korunkig is megnehezíthetik életünket. Pattanásos, mitesszeres bőrpanaszunkat tovább fokozhatja a hormonális tényezőkön felül, számos más egyéni panasz is.

Ezek közöl a 2 leggyakoribb ok:

1. Stressz - melynek hatására valóban megnő a pattanások száma, fokozódik a gyulladás, mindez jól megfigyelhető például a vizsgaidőszakokban, és minden határidős, teljesítős nyomáshelyzet alatt.  Ha ilyet tapasztalsz, akkor a belső megoldás egy természetes alapú, a szervezeted stresszhez való alkalmazkodását segítő kivonat is lehet, mint amilyen a Stress® Control kapszula.

2. Emésztőrendszeri panasz - van, amikor a kiváltó ok a bélrendszerben keresendő. Ilyenkor hasznos kiegészítő egy természetes alapú parazita és gombaölő kivonat, és fontos szerepet kap az emészthetetlen rostok  bevitelének növelése is, ami a bélflóra egyensúlyát segít visszaállítani.

Sokat segít az is, ha rásegítesz szervezeted saját salaktalanító tevékenységére, és ezzel támogatod tested sav-bázis egyensúlyát. Ezért a friss élelmeken felül megismerkedhetnél a Puridren® főzettel, ami gyógynövényekkel és klorofillal segít Neked ebben.

Összességében: Látogass el egy szakorvoshoz, aki pontosítja, hogy mekkora is a probléma. Addig is tartsd a bőrápolási lépcsőket, figyelj étrendedre, vízfogyasztásodra és mozogj rendszeresen a friss levegőn. Ha tudod, hogy stressz hatására belobban a bőröd, akkor biztos, hogy az egyik kiváltó ok megvan. A vértisztítás és a sav-bázis egyensúly támogatása, a rostbevitel és a csíraölő kivonat, mindenképp javít a bőrpanaszaidon, és hozzájárulnak hormonális és általános egészséged javításához is.


Üdvözlettel:

Somogyi Rita