Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Olvastam a vércukor csökkentő termékükről. Kérdezném, mit ajánlanak extrém magas vérzsírszintre és mellette kissé magas koleszterinre. Köszönettel venném válaszukat.

2018-10-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves K. Zoltánné!

A vérzsírszint csökkentése összetett feladat, ami étrendi és életmódbeli változásokat is megkövetel tőlünk! A mozgáshiány, az állati zsírok és szénhidrátok túlzásba vitele, a súlyfelesleg, a dohányzás, a cukorbetegség, az alkoholfogyasztás mind-mind olyan tényezők, amelyek okai az extrém magas vérzsír emelkedésnek.  

Első és legfontosabb feladatunk, hogy azonnal megreformáljuk az étrendünket, és zéró toleranciát adjunk az alkoholnak, a finomított szénhidrátoknak, mint a fehér liszt és fehér cukor, és általánosan is csökkentsük, méghozzá 180-200gr-ra a napi szénhidrát felvételt. Az életmódváltás része a rendszeres testmozgás is. Még az ütemes séta is megteszi kezdetben, a lényeg, hogy kezdjük el aktívabb életet élni! A napi 5-6 étkezés is sokat segít, mert az szintén támogatja az egyenletes vércukorszint elérését és gondoskodik az emésztőrendszer, különösen a máj tehermentesítéséről, mely igen fontos feladatunk ahhoz, hogy a koleszterin és vérzsír érték normalizálódjék.

Fogyasszunk több rostot, kezdjük a napot zabpehellyel, lenmagliszttelmandulaliszttel, vagy psylliummal.

Minden nap együnk meg egy tálnyi salátát vagy főzeléket, azt pedig locsoljuk meg kiemelkedő alfa-linolénsav tartalmú lenmagolajjal, és étrendünket 2 másik típusú Omega3 zsírsavval is dúsítsuk, az EPA és DHA zsírsavakkal, melyet nagy dózisban a Gold Omega 3® halolaj kapszula kínál nekünk. Ezen zsírsavak a legismertebb koleszterin és a vérzsírszint csökkentők, melyek támogatják a szív- és érrendszer védelmét is. A jótékony Omega3 kiegészítőket dúsítsuk lecitinnel is, ami hatékonyan segíti a zsírok és a koleszterin emulgeálását.

Mivel a sikerekhez nélkülözhetetlen a máj tehermentesítése, hasznos tápanyag még  a Hepaplus articsóka kivonat, ami cinarin tartalmának köszönhetően az egyik legsikeresebb természetes koleszterinszint csökkentő 1950 óta. Nem csak csökkenti a koleszterin felgyülemlését a májban, de az epén keresztül növeli a koleszterin lebontását és kiválasztását is, miközben a triglicerid értéket is segít normalizálni.

Összességében: a hiperlipidémiát nagyon komolyan kell venni. Nincs idő hezitálásra, ha élni szeretnénk az életmódváltást azonnal el kell indítani! És bár a kiegészítő tápanyagok nagyon hasznosak, önmagukban, életmódváltás nélkül semmit sem érnek. Kérlek, rendezkedjetek be egy 120 napos kúraidőre!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita