Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Négy antibiotikum kúrán vagyok túl, az alapbajom javult, de az emésztésem valami katasztrófa. Puffadok, rendszertelen a székletem, gyengének, fáradtnak, rosszkedvűnek érzem magam, és aggódok amiatt, hogy így könnyebben elkapok majd valami betegséget. A tömegreklámoknak nem hiszek, viszont a honlapotokról választott dolgokban eddig még nem csalódtam. Sok emésztésre hasznos dolgot látok, de nem tudom, nekem mi lenne ezek közül a megfelelőŐ, ami nem csoda, mert egyébként sem igazodok el a pre- és probiotikumok tengerében. Ezért gondoltam azt kedves Rita, hogy tőled kérnék egy kis segítséget, támpontot a választáshoz. Előre is köszönöm! Bertalan László.

2015-10-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves László!
Egyértelműen a Ferzym® bélflóraépítő ampullát ajánlom a problémádra, ami egy színbiotikum, tehát prebiotikumokat és probiotikumokat (7 milliárdnyi) egyaránt tartalmazó kiegészítő.

ferzym.jpgAz antibotikumos kúrák során sajnos nem csak a kórokozók, hanem az emésztésünknek hasznos, egészségünk, immunvédelmünk számára fontos bélbaktériumok is áldozatul esnek. Épp ezért az ilyen kúrák végén azonnal meg kell kezdeni a pre- és probiotikumos kúrát, hogy mielőbb visszaépüljön az eredeti bélflóra. Tévedés az, hogy mindez csupán a probiotikumok fogyasztásával elérhető, mint ahogy hibás az a logika is, hogy minél többféle probiotikumos törzset látunk a dobozon szerepeltetve, annál jobb a végtermék. A helyzet ugyanis az, hogy ez még mindig csak pár töltény, amivel vakon lövöldözöl...

Valójában 2-3 kiemelt fontosságú probiotikum létezik, amiket biztosan pótolni kell - pontosan ezeket találod meg a Ferzym® ampullában. A többi törzs pedig olyan egyedi összetételt mutat mindenki esetében, mint ahogy különböznek az ujjlenyomataink. Ugyanis mindannyiunknál csecsemőkorban, az anyatejtől és a minket érő környezeti „kihívásoktól” függően formálódik ki ez az egyedi mikroorganizmus-rendszer.

Hogyan pótolható akkor mégis? Erre valók a prebiotikumok – és a Ferzym®, amiben ezek is megtalálhatók! Miért olyan fontosak a megfelelő prebiotikumok? Jóllehet az antibiotikumos kúrák után az eredeti, saját probiotikum-törzseid alaposan megritkulnak, nem tűnnek el végképp, „csak” kritikusan háttérbe szorulnak. Az egyensúlyvesztés miatt a teret nyerő többséget a gombák, káros baktériumok és kórokozók (patogének) képviselik.

ferzym2.jpg

Ha azonban a probiotikumjaid elegendő prebiotikomhoz jutnak, az olyan nekik, mint egy éltető varázsmanna! Amikor megkapják, láss csodát, új erőre kapnak, sokasodnak, kolonizálódnak, és szépen lassan visszaépül az eredeti „ujjlenyomatod”. Kiszorul a sok haszontalan patogén, és újra a hasznos bélbaktériumoké a hatalom. Pontosan erre van szükséged ahhoz, hogy egészségesen működjön a bélflórád, az emésztőrendszered és immunrendszered!

A bélnyálkahártya, a tested védelmi rendszerének fő helyszíne, ezt nevezik bélflórának. A bélflórában 400-500 mikróbafaj él, súlyuk 1,5 kg-ot tesz ki. Ezek a szabad szemmel nem látható mikroorganizmusok az immunrendszer 70%-át adják. A helyes mikroflóra-összetétel a tartós egészségünk és szépségünk alapja. A Ferzym®-es bélflóraépítő kúrád igyekezz több mozgással, egészséges, nyers ételekkel és sok folyadékkal támogatni. Üdvözlettel; Rudolf Rita