Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Nagyon megörültem a szerves összetételű termékeknek, de aztán nézem az összetevőket és elég sok minden van még bennük. Ezekről kaphatnék infot? Ált. mennyire törekszenek rá, h. ne legyen vegyi- v. műanyag a termékekben?

2017-09-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Magdolna!

Természetesen fő törekvésünk az, hogy a különböző gyártók termékeit összevetve, azok forgalmazása mellett döntsük, melyek a legnagyobb biohasznosulással rendelkeznek. Így történt a Natur Tanya® - „Szerves tápanyagok koncentrálva, amelyek felélesztenek” - sorozat tagjaival is.

Ezek a koncentrált tápanyagok a népi gyógyászat és a modern technológia ötvözéséből születtek, annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb biohasznosulással rendelkező végterméket biztosítsák a szervezet számára. Példának okáért bemásolok ide 3 gyártói idézetet:

Idézet a gyártótól a szerves króm és kapormag tablettáról:

„Ma már arra is képesek vagyunk, hogy 3000mg kapormag őrleményt csomagoljuk egyetlenegy tablettába, annak összes hasznos és szerves alkotójával együtt, hogy a napi terápiás dózist biztosítsuk, és így a hatás se maradjon el. Ennél a tablettánál a növényi alkotók egy króm nevű nyomelemmel is ki lettek egészítve. Pontosabban króm ionnal, amely egy biológiailag aktív anyag, és ami természetes módon van jelen a környezetben. Egy esszenciális tápanyag az emberi szervezet számára, mivel segíti az inzulin működését a testi szövetekben, a cukor, a fehérje és a zsírok feldolgozása során.”

Idézet a gyártótól a szerves hialuronsav tablettáról:

„Világszerte a társadalmak évezredekig erjesztették az ételeket jó féle baktériumokkal, hogy olyan egészséges és kíméletes termékeket hozzanak létre, mint a joghurt és a miso. A Natur Tanya® cég ezt a hagyományos erjesztő (fermentált) folyamatot viszi tovább a hialuronsav termékében, olyan táplálék kiegészítőt szolgáltatva, melyet enzimekkel, és élő probiotikumokkal tenyésztettek. A fermentált kiegészítők olyan élő, szerves termékek, melyek tökéletes biohasznosulással bírnak, és melyek fogyasztása közben, vizsgálhatjuk testünk változásait, melyek közül néhány kifejezetten gyorsan látható, hialuron esetében a mozgásszerveken és a bőrön.”

 Idézet a gyártótól a szerves szőlőmag tablettáról:

„Aztán ott vannak az olyan technológiai hátterek, mint amilyen a standardizálás, amit például a szőlőmag kivonatnál alkalmaztunk. Ezt úgy tudnám elmagyarázni, hogy amikor a szőlőmagot megőröljük, és annak lisztjét kiterítjük egy asztalra, a hatásért felelős hatóanyagok szétszórva, egyenlőtlenül vannak jelen. Ezért ha az asztalról kezdenénk el fogyasztani a port, nem tudnánk garantálni a napi dózist, sőt azt sem, hogy minden kanálban benne van a hatóanyag, ami a hatásért felel. Standardizálással a szőlőmag kivonat hatásáért felelős antioxidáns vegyületeket , az OPC-t  gyűjtjük össze az asztalról és azt a koncentrátumot tablettáztuk.”

Ahhoz azonban, hogy ezek a kivonatok tablettákká tudjanak összeállni szükség van egyéb alkotókra is, mint pl.:  a mikrokristályos cellulóz (szinte minden növényi sejtnek az alkotóeleme, veszélytelen), a maltodextrin (bioélelmiszerek kedvelt összetevője és adalékanyaga, veszélytelen), a sztearinsav (csomósodást gátló, veszélytelen), a talkum (magnézium-szilikát, veszélytelen, bio élelmiszerek előállításánál is használják), vagy a szilícium-dioxid (szintén veszélytelen, bio élelmiszerek előállításánál is használják)… 

Természetesen egyéni érzékenység bárkinél fennállhat, és ilyen esetben nem dönthetünk egy adott termék fogyasztása mellett, de ilyenkor is érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, és biztosan tudunk alternatívát és célzott kiegészítőt ajánlani.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita