Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Minden mozdulat, lépés fáj, a porcom, az ízületeim úgy érzem a csontjaim is. Már többedszerre jön elő a térdfájásom és nem tudok ellen mit tenni. Amit eddig már kipróbáltam, de nálam nem működött: mágneses térdszalag, zselatinos kúra (ettem és kentem is), Glükozamin-Szulfát + MSM tabletta, még talán a kurkuma segített a fájdalmon, de a porcokon nem, kaptam fizikoterápiás kezelésen, jártam ortopédián, neurológián, túl vagyok 3 hónapos gyógyszerkurán, kálciumot is szedek folyamatosan – és nincs igazán javulás. 30 évesen úgy járok, mint egy 80 éves. Szerettem volna minden alternatívát, természetes módszert kipróbálni, mielőtt rászánom magam a műtétre. Tehetek még magamért valamit? Az előbbieken kívül létezik valamilyen természetes módszer, amiről nem tudtam? Szemtelenség gyors választ kérnem, mert tényleg nem bírom már ezt az egészet. Nagyon köszönöm! Tisztelettel: Tímár Ákos

2015-08-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ákos!
A csont- és porcfájdalmak a legrosszabbak közé tartoznak, átérzem a helyzeted. A házi módszerekhez nincs mit hozzáfűznöm, de említettél néhány már szedett készítményt, ami kapcsán meg kell jegyeznem: biztos vagy-e benne, hogy megbízható, magas biohasznosulású volt az összetétele?

Amikor a kurkuma hatásosságáról érdeklődnek nálam, akkor a Szerves Kurkuma tablettát javaslom, mert szerves, tehát sejtszinten hasznosul és ettől igazán erőteljes a hatása. A glükozamin készítmények közül a Bioglükozamin Forte tablettát, a kálciumok közül pedig csakis a Szerves Kálciumot ajánlom, szintén a kimagasló felszívódó képessége miatt. Nem írtad, hogy adtál-e időt ezeknek, hiszen minden természetes tápanyagot hosszú időn át, legalább 3 hónapig kell szedni, sőt, ha szükséges, kis szünet után újra és újra meg kell ismételni - ahogy a betegség kialakulása, úgy a megoldása sem két perc.
Amit nem próbáltál, de egyébként is az elsők között javasolnék, az egy porckopásos kúra: Kollagén Facelif® Koncentrátum, Hialumax Duo és Új-Zélandi Zöldkagyló kell hozzá. Ha ezt a triót Szerves C-vitaminnal kiegészíted, mindent megettél a porcépítő kúrád érdekében.

Miért van szükség ennyi mindenre egyszerre? Mert pontosan ennyiféle fontos ásványi anyag, tápanyag, kötőanyag hiányzik belőled és ahhoz, hogy érvényesüljön a porcépítő hatás. A szabadalommal védett, kollagén mátrixot tartalmazó Facelift® lehetővé teszi az 5 legfőbb típusú, köztük a porcépítésért is felelős kollagén szintetizálását a szervezet számára.

A kollagén szintetizáláshoz szerves C-vitaminra is szükség van (legyen meg a napi 2000 mg bevitel). A kettő „kistestvére” a hialuronsav: ez az a kollagénrostok között található kitöltő, vízmegtartó poliszaccharid, ami magát a kollagén rostokat is fiatalon tartja a porcszövet extracelluláris mátrixában. Különlegessége, hogy saját tömegének 1000-szeresét képes megkötni vízben.

Hogy képzeld el ezt egyszerűen? Végy képzeletben egy gyapotdarabkát. Mártsd bele egy kis kollagén koncentrátumba. Azt látnád, hogy szépen megduzzad, kiteljesedik a gyapot, de pihe-puha az állaga. A porcszövetek is ilyen módon készülnek, épülnek a sok hasznos szerves tápanyaggal. Most tedd az egészet hialuronsavba és kocogtasd meg – tapasztalnád, hogy megszilárdul, megkeményedik, tartóssá válik az elért állapot. Épp ez kell neked is! A kúrát azért egészítsd ki az Új-zélandi Taréjos Zöldkagyló kivonatával, mert ez az, ami a kiváltó okot, tehát az abnormális ásványi anyag leépülést is gátolja. Vigyázz magadra, és kíméld a lábaidat – ha a linkekre kattintva adod le a rendelésed, házhozszállítással kivisszük hozzád a csomagod. Üdvözlettel; Rudolf Rita