Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Lenne néhány kérdésem a Cotifibra bélradír kapcsán. Még nem használtam ilyet sosem, ezért picit tartok tőle. Szeretnék előre tájékozódni a nekem fontos dolgokról. Sokan a hasfogyasztó hatás miatt ajánlják, de engem az is érdekel, hogy milyen működési elve van? Egy ilyen bélradíros kúra nem károsíthatja a szervezetet? Befolyásolj a hatását az, hogy liszt- és laktózérzékeny vagyok? Mi van benne pontosan, és hogyan a legjobb használni? Mennyi ideig tartson a kúra, illetve mennyi idő után látszik meg a hason a változás? Nem vagyok kövér, de a hasfalam mégis egyre jobban kiáll, és gyakran felpuffad. Várom a választ, köszönettel: Bella!

2015-09-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Bella!

A Cotifibra Bélradír veszélytecotifibra.jpglen, semmilyen ellenjavallata, nem kívánatos hatása nem ismert. Olyannyira, hogy már 2 éves kortól fogyasztható – sajnos egyre több gyerek válik érintetté a feldolgozott, tápanyagszegény ételek, illetve természetellenes életmód miatt – illetve cukorbetegek, lisztérzékenyek, és laktóz érzékenyek nem csak hogy fogyaszthatják, de kimondottan ajánlott is részükre.

Miért? Mert nagy mennyiségű 7000mg/tasak mennyiségű rövidláncú (FOS) prebiotikus rostszálakat tartalmaz, melyek a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják.

Amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktozidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia és gluténérzékenység gyakoriságát mintegy 80%-kal csökkenti.

Az íze kimondottan finom, méghozzá eredendően az, hiszen nincsenek benne ízfokozók (sem). Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz mesterséges színezékek nélkül.

És hogy mi van benne pontosan? A fő hatóanyagát a kivi rostok, pektinek és enzimek, mellett a rövidláncú prebiotikus rostszálak adják. A szükséges kúraidő attól függ, hogy milyen régóta állnak fenn a tüneteid? A minimum- 60, a maximum kúra pedig 120 napos. Többször is megismételhető egymás után, de a kúraidők között legalább 30 napos szüneteket kell tartani. A napi adagot a gyártó ivótasakokba porciózta, reggel éhgyomorra önmagában is nagyon kellemes íze van, de joghurttal, gyümölcslével összekeverve is finom! Üdvözlettel; Rudolf Rita