Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Köszönöm a válaszod! Szombaton délelőtt szedtem be először a termékből, és hétfőn kezdett el fájni a gyomrom. Hála nem szokott fájni, de hétfő délután abbahagytam a szedését,és azóta nem fáj. Egyébként rendszeresen eszek, naponta többször, de keveset és lassan :) Érdeklődnék, hogy ez a gyomorfájás a gyógynövényektől van, vagy pedig a méregtelenítés hatása? Mit tanácsolsz, szedjem tovább? Köszönettel: Andi

2016-06-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andi!

Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy minden tisztító - méregtelenítő kúrának lehetnek „mellékhatásai”. Azért tettem idézőjelbe a mellékhatás szót, mert ez tulajdonképpen egy természeti törvény, melyet hogy ki milyen mértékben, és hogy tapasztal meg, azt egyéni salakanyag terhelése határozza meg. Azért történik ez, mert egyrészt a szervezet a kötőszövetben és zsírsejtekben tárolt salakot engedi el, mely újra a keringésbe kerül (ennek gyakori tünete a fejfájás), másrészt a bélflóra összetételében galibát okozó patogén gombák és baktériumok kezdenek el harcolni a jó bacikkal szemben a túlélésükért, hiszen lúgosítással folyamatosan javítjuk a testfolyadékok pH-értékeit, mely számukra egyáltalán nem kedvező.

Utóbbi esetben jelentkezhet puffadás, vagy székrekedés, vagy hasmenés is tünetként. Gyomorfájdalom rendkívül ritka, de ha jelentkezik, akkor gondolhatunk eltolódott gyomor pH-ra, ahol például a Helicobacter pylori élősködő él. 1,2-2 pH között megfelelő mennyiségben, eltolódott pH-nál azonban megnövekedett mennyiségben, amikor már irritálja a gyomor nyálkahártyáját.

Egyszóval egy tisztítókúra elején természetesek, sőt ahogy már írtam is természeti törvényként jelennek meg a tünetek, melyek legkésőbb 1-6 nap alatt meg is szűnnek. Felgyorsítani a folyamatot bőséges folyadékbevitellel lehet, ami a kúra ideje alatt amúgy is kötelező, ez 20 kilogrammonként 1 liter szénsavmenetes vízzel egyenlő.

Gyomorfájást a legalapvetőbb élelmiszereken át sok minden okozhat – az jó jel, hogy ideiglenes fájdalomról volt szó, és máskor nincs ilyen problémád. Épp annyi idő múlva jelentkezett a gyomorfájásod, mint amennyi idő múlva meg szokott érkezni a méregtelenítés első „tünete” is – folytasd a megkezdett kúrád, ne stresszelj rá, de azért figyeld a szervezeted jelzéseit a következő 5 napban, és pár napig kerüld a savasító ételeket, amíg helyre nem áll a rend a pocakodban. A Puridren® koncentrátumban található gyógynövények nem irritálják a gyomrot sőt, egyik-másik összetevője épp gyomorfájdalmak ellen ajánlott. Egész pontosan klorofill + gyermekláncfű, articsóka, kurkuma, bojtorjángyökér, zsálya, csalán, boróka, édesgyökér, fahéj, gyömbér, édeskömény és ánizs tartalmú táplálék-kiegészítő koncentrátum található benne. Üdvözlettel; Rudolf Rita