Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Köszönöm a gyors választ, Rita, tanulságos és hasznos volt! A Cotifibra és az útifűmaghéj egyébként nem ugyanazt tudja???? Ha igen, mennyi ideig egyem az útifüvet, hogy a 120 napos Cotifibrának feleljen meg??? Nagyon köszönöm, Karola Ui.: a testtekercselés a chiligéllel sem mehet szoptatás alatt???

2018-01-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Karola!

De még mennyire, hogy nem ugyanazt tudja az Útifű maghéj és a Cotifibra bélradír. Igaz, sokan béltisztítónak aposztrofálják az útifű maghéjat is, ellenben az csak a bélfalak tisztításában vesz részt.

Béltisztítás ugyanis nem lehetséges bélflóra építés nélkül, ezért ezt a jelzőt túlzásnak találom az Útifű maghéj esetében. Egész egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy az emésztőrendszerünkben baktériumok trilliói élnek, melyek nélkül nem csak, hogy nem létezik tökéletes emésztés, de ők adják az immunrendszerünk 70%-át is, és óriási szerepük van a mindennapi jó közérzetünk elérésében.

Ezek a hasznos bélbaktériumok olyan mikroorganizmusok, amik az egész szervezet egészségét befolyásolják és még a kültakarónk szépsége is függ tőlük. Részt vesznek az emésztésben, segítik a tápanyagok felszívódását, vitaminokat szintetizálnak, immunvédő-, gyulladáscsökkentő- és antibakteriális anyagokat termelnek. Lejjebb ajánlok béltisztítót is, de most beszéljünk a rosthiányról.

Szoptatás alatt pedig semmi olyan hatású kezelést nem alkalmazhatunk, ami megindíthatja a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Így sem a Chili gél, sem a testtekercselő fólia használata nem javasolt, együtt de külön-külön sem.

Ha bőrfeszesítő krémet szeretnél használni, akkor a Feszesítő AloeVera testápolót ajánlom figyelmedbe, amivel látványos eredményt érhetsz el még a szoptatás alatti időszakban is.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita