Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

kérdés Tisztelt Biobolt! Mit javasolnak szedni 12 es 16 eves gyerekeknek, ha 3 eves koruktol allergiara, 5 eves koruktol pedig asztmara kezelik Őket? Mindkettöjüknek bőrproblemajuk is van, ekcema szaj es szem kornyeken, ill. nehol a testen. Màr vettem es szednek Ganoderma gombat, ill. mosodioval mosok, fluormentes fogkremet hasznalnak. Szeretnek teljesen atterni gyogyszermentes életre, 3 éves koruk óta kezelik Őket, szinten van tartva az àllapotuk, de nem akar javulni. 16 éves lanyom vegetarianus lett kozben. Emellett a pollen es poratka all. mellett meg sok ételallergiaja es hidegallergiaja is parosult az évek alatt. Mit javasolnak az esetleges gyogyulashoz? Koszonettel: Krisztina.

2016-11-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina!

Alaptápanyagokat fogok tudni csak javasolni, mert ahhoz, hogy gyógyszermentesek legyenek a gyerekek orvos-természetgyógyászra is szükség lesz. A sikerhez vezető úthoz ugyanis a gyökeres életmódváltás, amit személyre kell szabni.

Lehet, genetikai háttér van, ahol gyógyszermentességet nem biztos, hogy el lehet érni, de azt igen, hogy ne legyen szükség erősebb gyógyszerekre és megállítsuk az egyre több tünetet produkáló, immunrendszeri segélykiáltásokat.

Az atópia az allergiás betegség produkálására való genetikai (öröklött) hajlam. Ha egy atópiás személy allergénnel találkozik a tünetek megjelenhetnek:

• az orrban és/vagy a szemekben- pl. szénanátha
• tüdőben – pl. asztma
• bőrben – pl. ekcéma

Nálatok mindhárom eset fennáll, ezért a gyanú. Mindezeket a tüneteket pedig fokozzák az élelmiszer allergiák, a keresztallergiák, a stressz, a szorongás, a hideg levegő, a füst…..

Pont ezért a személyre szabásban óriási szerepe lesz a diétának. Például a hidegallergia összefüggésbe hozható lisztérzékenységgel (a két betegségnek immunológiai alapjai vannak, ezért a társítás). Így a lisztérzékenység kontrollálásával az egyén kontrollálhatja a hidegallergiáját is. Viszont az vér- és pajzsmirigy rendellenességekkel, gyógyszerekkel és fertőzésekkel is társítható, és ez visszafelé is hat, egyszóval alaposan és személyre szabottan kell eljárni mindkét gyermeknél.

Ami biztos!
A személyre szabott életmódváltás, aminek része a testmozgás, a folyadékbevitel, a lelki és mentális egyensúly, és törzse a kiegyensúlyozott vegyes étrend, illetve a tápanyagokkal, vitaminokkal való étrendi dúsítás, együttesen biztosítja szervezetünknek mindazt, amire szüksége van, és így könnyebben megbirkózik az olyan krónikus betegségekkel, mint amilyen például az asztma.

A Ganoderma gomba kivonat mellett az alábbi tápanyagok szükségesek;

Napi 1000mg C és 2000IU D-vitamin.Több okból is. A C-vitamin egy természetes antihisztamin. Segíti a gyógygomba poliszacharidjainak biohasznosulását. A C-vitaminnak gyulladásgátló és antioxidáns hatása van, ami olyan bőrbetegségekben is segít, mint az ekcéma. Tanulmányok kimutatták, hogy az asztmás gyerekek szignifikánsabban kevesebbet ziháltak, amikor nagy mennyiségű C-vitamint kaptak (napi 1 gr) és segíthet szabadon tartani a légutakat. A D-vitaminról számos tudományos bizonyíték áll rendelkezésre, hogy széleskörűen segít autoimmun betegségektől kezdve a bőrbetegségeken át a hormonális egyensúlyig, és ez azzal magyarázható, hogy minden sejt tartalmaz receptorokat a D-vitamin felvételére, ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást fog gyakorolni.

Omega 3 zsírsavak - Van néhány olyan tanulmány, amely szerint a halolajban található EPA és DHA zsírsavak bevitele csökkentette az asztmás gyulladás tüneteit gyerekeknél és felnőtteknél. Ezek a zsírsavak nem csak nagyszerű gyulladáscsökkentők, de olyan bőrbetegségeknél, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör mindig alacsony szintet is mutatnak a szervezetben. Nélkülözhetetlenek az egészséges immunrendszer, hormonrendszer és idegrendszer működéséhez. Rudolf Rita