Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Valaki aki ezt elolvassa, Érdekldésemet jelentsen felkeltette, hogy vannak a ketogén diétához szükséges csomagjaik, termékeik. Azt is irják, hogy cukor betegség esetén konzultáljunk az orvosunkkal. Igen, ezt meg is tettem, ugy a háziorvosommal, mint a diabetológusommal, de érdembe sajnos egyik sem tud hozzászólni (a saját megitélésük szerint sem) mivel k a gyógyszeres ill. a vegyszeres kezelésekhez értenek hiszen Ők azt tanulták az egyetemen. No de, most itt vagyok én, aki 1 és fél éve inzulinos cukros, általában így is 8 és 10 között van a cukorszintem,) és szeretnék változtatni ezen és eljutni oda, hogy ne kelljen naponta 4-szer szurni magam, vagy is ebből az állapotból kijönni, "kienni" magam, hiszen ez lehetséges, hiszem! Na de csak ugy magamtól csinálni nem lenne veszélytelen, Önök viszont pontosan tudják, hogy a ketogén diétát a cukrosok hogyan tudják használni. Ebben kérném a segítségüket!!! Személyes konzultációra is szivesen elmegyek még ugy is, ha fizetnem kell érte, csak szabaduljak meg végre ettl a tehertl amivel a cukorbetegség jár, mint pl. 12kg extra felesleg, napi 4-szeri szurás, iszonyatos önfegyelem napi 24 órában stb. Válaszukat és segitségüket előre is köszönöm, Alexander Klára

2019-02-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves Klára!

Sajnos az Expressz Diéta  szigorú programját, amikor naponta 4-szer, csak ezeket az ételeket fogyasztod, nem ajánlhatom számodra, mert extrém alacsony a szénhidrátbevitel, és ez mindössze négy étkezés mellett is csak 60gr, ami egy inzulinnal élő számára rendkívül drasztikus és veszélyes megoldás lenne.

A program azonban lehetőséget ad, egy ún. kényelmes diétára, amit Te is minden további nélkül folytathatsz. Ilyenkor 2-3 étkezést; akár a reggelidet, tízóraidat, ebédedet, uzsonnádat vagy vacsorádat helyettesítheted az Expressz Diéta ételeivel, testsúlycsökkentés céljából.  Ez egy olyan alacsony energiatartalmú program, ahol más, hagyományos ételek is szerepet kapnak, ketózis nélkül, az alacsony szénhidrát tartalomra, az alacsony kalórabevitelre, és a magas tápanyagtartalomra építve.

Az inzulinadagot csökkenteni vagy esetleg azt elhagyni, csakis hosszú távú, következetes munkával lehet, ahol a cukordiéta, rendszeres testmozgással, megnövelt rostfogyasztással, és bőséges folyadékbevitellel is párosul. Nagyon fontos a visszaforduláshoz a szellemi – lelki egyensúly, amiben segíthet a meditáció, vagy a jóga is. A feladat tehát összetett és hosszú távú, azonban nem lehetetlen. Azt javaslom, hogy keress fel egy másik dietetikust, és kérd ki más orvos, vagy inkább orvos-természetgyógyász véleményét is, személyedre szabva!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita