Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Ügyfélszolgálat, Olyan kérdésem lenne, hogy a C-vitamin, Magnézium, Cink, Folsav, és Eleuthero ginzeng kombinációjában mit mivel érdemes szedni, hogy a legjobb hatást érje el a szervezetben? Véletlenül észrevettem, hogy ha a C-vitamint és a Magnéziumot együtt veszem be, az nagyon jó hatást fejt ki. Köszönöm szépen előre is az információt. Üdvözlettel, Zsolt

2016-12-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsolt! Mindig az a kérdés, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, mi a „baj” a szervezetben, vagy csak úgy általánosan szeretnénk egészségünket őrizni? Pl.: ha az influenza vírusok ellen szeretnénk felvenni a kesztyűt, akkor a C-vitamint és a Cinket érdemes kombinálni, ha kedélyállapotunkat szeretnénk javítani, akkor a Folsavat és a magnéziumot érdemes együtt fogyasztani, de ha ugyanez a tünete egy pajzsmirigy alulműködésben szenvedő embernek, akkor már szelén, cink, D3-vitamin lesz a válasz.

Mindez persze nem zárja ki, hogy – főleg a téli hónapokban – C-vitamin és magnéziumot is fogyasszunk.

A C-vitamin és a magnézium nem segíti egymás felszívódását, de mindkettő alapvitamin ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat és esetleges betegségeink javuljanak, vagy tüneteink megszűnjenek, hiszen biokémiai folyamatok százaiban vesznek részt nap, mint nap. Pl. a magnézium nem csökkenti a vércukorszintet, de egy cukorbeteg nem tud kielégítő magnézium szint nélkül javítani állapotán.

C-vitaminnál nem véletlen, hogy az írjuk azt, hogy: „Már egy egyhónapos Szerves C-vitamin kúra is látványosan javítja mindennapi életminőségünket. Próbáld ki Te is! A C-vitamin nélkülözhetetlen az egészség, az erőnlét, a szépség és a vitalitás fenntartásához.”

A magnéziumnál pedig ugyanez a helyzet. Kilúgozott földjeink ásványi anyag tartalma évről-évre csökken a magnézium, a szelén, a vas és a cink alacsony szintje népegészségügyi probléma. Nem véletlen, hogy annyi magnézium + B6 vitaminos reklámot látunk…

Arról nem is beszélve, hogy a betegségeink, tüneteink hátterében a stressz óriási szerepet tölt be. Ezért szinte kivétel nélkül kínálok mindenkinek ún. adaptogén gyógynövényeket (különösen autoimmun betegségeknél), melyek segítik a stresszhez való alkalmazkodást, és bizony ilyen növényi kivonat az Eleuthero ginzeng is, aminek hatását vele szinergiában álló gyógynövényekkel: Rózsagyökérrel, Csűdfű gyökérrel, Ashwaghandával, Macával fokozhatjuk.

Egyszóval, akkor tudunk célzottabban segíteni, ha tudjuk, min szeretnél javítani. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a bőséges folyadékbevitel következetes betartása megkerülhető lenne.

Tudatos életmód és kiegészítők, csak így működik a dolog!

Rudolf Rita