Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Somogyi Rita! Tanácsot szeretnék kérni Öntől. A következők léptek fel kb. 1-2 hete nálam: fáradékonyság, száraz és repedezett ajak, száraz nyelv, szomjúság érzet, hólyagocskák a nyelv hátsó részén, hideg kéz. Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy milyen vitamint tanácsolna. Várom mihamarabb válaszát! Üdvözlettel: Hajnalka

2023-03-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Hajnalka!

Sajnos ezeknek a tüneteknek számtalan kiváltó oka lehet: a fáradékonyságot okozhatja méreganyagtelítettség, vitaminhiány, a száj és nyelvszárazságot, szomjúságérzetet a kevés folyadékfogyasztás, de lehet gyógyszer mellékhatás, hormonális egyensúlyvesztés, cukorbetegség, és egyéb anyagcserével összefüggő betegség.

A nyelven megjelenő hólyagok lehetnek akár afták is, melyek megjelenése vírusos fertőzésre utal.

Célzott kiegészítőt csak akkor tudok javasolni, ha ismerjük a kiváltó okot, vagyis annak a felderítése lenne az elsődleges feladat.

Mindettől függetlenül egy szerves vas kúrába illetve egy multivitamin kúrába belekezdhetsz, hogy ezt kizárhassuk, de ha a tünetek továbbra is megmaradnak, akkor kérlek, mindenképpen fordulj orvoshoz, és járjatok utána, hogy mi a kiváltó ok. 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita