Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Somogyi Rita! Szülés után vagyok, négy hónapja szoptatok. Az elmúlt két hónapban egyre erősebb hajhullást tapasztaltam, Tisztában vagyok vele, hogy ez bizonyos mértékig "normális" (át is éltem már a nagyobb születése után), de szeretnék tanácsot kérni abban, hogy milyen étrend kiegészítőkkel tudnám segíteni az új haj növekedését, és esetleg mérsékelni a hullást. A terhesvitaminjukat szedem jelenleg is. Üdvözlettel, Máté-Juhász Kinga

2019-04-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kinga!

Nos, a hajhullás az pont egy olyan tünet, aminek millió egy kiváltó oka lehet. Ezért célzottan is akkor tudunk segíteni, ha ismerjük ezen kiváltó okokat.

Leggyakrabban tápanyaghiány a gond, és ilyenkor Bio Silica® kivonatot ajánlunk . Sőt, még jobb eredményeket zsebelhetsz be, ha mikronizált sörélesztővel  is kiegészíted kúrádat.

Kiváltó ok lehet a hormonháztartással kapcsolatos változás, ilyenkor nagyszerű segítség a gamma-linolénsav, ami a ligetszépe olaj kivonatban  található meg nagy mennyiségében. Ez a zsírsav egyébként is hozzájárul a haj, a bőr és a körmök egészségéhez, szépségéhez.

A szoptatás alatt ezt a két kiváltó okot tartom a legvalószínűbbnek, de ugyanakkor számolnunk kell olyan okokkal is, mint pl. a stressz, ami tovább növeli a tápanyaghiányt, ezért ebben az esetben stressz-oldó adaptogén kivonatokat  is adunk  a Bio Silica®, a sörélesztő és a ligetszépe olajban található zsírsav mellé.

Gyakori kiváltó ok még, a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége, itt általánosan 3 tápanyagra van szükségünk (független, hogy alul- vagy felülműködő, esetleg autoimmun eredet-e): szerves szelénre, szerves cinkre  és D3-vitaminra.

Egyszóval sokféle kiváltó ok lehet, és bár a kiegészítőket kombinálhatjuk egymással, és természetesen külsőleg is használhatunk hajhullási elleni samponokat  és hajcseppeket, mindezek mellett nem feledkezhetünk meg a tudatos táplálkozásról és bőséges folyadékbevitelről sem.

Minden felsorolt termékről részletesen tudsz olvasni, ha a szövegben elhelyezett linkre kattintasz.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita