Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Somogyi Rita! Megrendeltem Önöktől csontritkulás kezelő csomagot(Okinawai-corall kalcium és magnézium por, Szerves K2+D3 vitamin, Vegán magnézim -biszglicinát+B6 vitamint) Kérdésem az lenne, egyidőben szedhetőek ezek a készítmények, esetleg nem gátolják e egymást a felszívódásban?Ezenkívül esetleg van e még valamilyen készítmény amit csontritkulás kezelésére lehetne szedni? Izomfájdalmaim kezelésére mit tudna ajánlani? MSM, kondroitin szulfát?Üdvözlettel : Szőke Éva

2023-03-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Nincs akadálya annak, hogy ezeket a tápanyagokat együtt szedd, nem véletlenül ajánljuk őket így, nem akadályozzák, hanem éppen ellenkezőleg, segítik egymás felszívódását, hasznosulását. Lehetőleg egész napra elosztva fogyaszd őket.

A fogyasztási javaslat a következő:

A tápanyagok mellett az életmód az, ami nagyon fontos csontritkulás esetén:

  1. Mozogjunk! A csontritkulás ellen a legideálisabb mozgásformák: séta, úszás, kerékpározás.
  2. Ügyeljünk a táplálkozásra! Kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag táplálkozással megelőzhetjük a csontritkulás kockázatát növelő hiányállapotokat!
  3. Mérsékeljük a sófogyasztást! A túl sok sóbevitel kedvezőtlenül befolyásolja a kalcium anyagcserét.
  4. Szokjunk le a dohányzásról! A dohánytermékekben lévő vegyületek akadályozzák a kalcium beépülését a csontokba.
  5. Járjunk rendszeresen ellenőrzésre! A csontsűrűség-mérés segít, hogy még időben tudjunk fellépni a csontritkulás ellen.
  6. Pótoljuk azokat a tápanyagokat, melyek segítenek a csontritkulás kezelésében!

Izom és ízületi fájdalmak csökkentésére pedig a No-Dol Micellás kurkumát ajánlom figyelmedbe, a kiemelésre kattintva tudsz róla bővebben olvasni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita