Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Somogyi Rita! Kipróbáltam már két fajta méregtelenítő italt a termékek közül, a Lipo+ 60 napos kúrát és a Purident, melyeknek jótékony hatásait ismerőseim is észrevették rajtam. Ezzel kapcsolatban keresném fel Önt, hogy mit tudna ajánlani az ő számukra, fő céljuk a méregtelenítés lenne nekik is kúraszerűen, viszont vannak alap betegségeik is. A hölgynek pajzsmirigy túlműködése volt, erre szed gyógyszert, de nem nagy mennyiségben és emellett vérnyomáscsökkentőt is, valamint a májon és a veséken cisztákat találtak neki. Az úrnak májzsugort diagnosztizáltak kb. 10 éve, gyomorsav lekötőt és vérnyomás csökkentőt szed. Néztem kettő terméket a honlapon nekik, a Hepa Detoxot és a Máriatövis maxot, ezek közül esetleg valamelyiket ajánlaná vagy inkább valami mást? Válaszát előre is köszönöm! Bunczom Eszter

2023-05-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Eszter!

Amennyiben orvosi és/vagy gyógyszeres kezelés alatt állunk, minden esetben egyeztetni kell a kezelőorvossal is, mielőtt elkezdenénk étrend-kiegészítőket szedni. Különösen igaz ezekben az esetekben. Az orvos tudja megmondani, hogy a májműködést támogató, májregeneráló tápanyagok fogyasztása javasolt-e, és ha igen, akkor a kíméletesebb máriatövis kivonat, vagy a komplexebb (máriatövist is tartalmazó) Hepa Detox koncentrátum a megfelelő. 

Az is biztos, hogy a vérnyomáscsökkentőtől elkülönítve kell fogyasztani őket, hiszen befolyásolhatják a gyógyszer hatásmechanizmusát.

Amit addig is tudok javasolni, hogy kezdjenek el prebiotikus rostokat fogyasztani – ezzel nem csak a béltisztítást, bélműködést támogatják, de ma már tudjuk, hogy a bélmikrobiom állapota befolyásolja a máj egészségét is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita