Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Somogyi Rita! Kicsit hosszabb leszek. 7 éve küzdök reflux-szal, 2 gyomortükrözésen vagyok túl, egy kis rekeszsérvem van, nem kell operálni, viszont a refluxgyógyszerről le kell állnom (mondta mindhárom gasztrós), mert nem szívódik fel a vas (ez valóban alacsony nálam nagyon), a kalcium, és egyéb bajokat is okozhat. Ha viszont nem szedem, 1-2 nap múlva már mar a sav. Ördögi kör, ha szedem jól vagyok, de nem szedhetem, úgy pedig rosszul vagyok. Megtört epehólyagom is van, és ezért folyamatosan hajtani kell, hogy ne legyen epekövem, emiatt emésztési zavaraim is előfordulnak, májusi vastagbéltükrözés eredménye viszont negatív. Még valami, bal mellemben egy 5mm-es ciszta van. Egyébként jól birom a terhelést, nem vagyok fáradékony. Ezt a teljes kép miatt írtam le. Van olyan készítmény Önöknél, ami segíthet rajtam, mert az orvosokra nem számíthatok. Azt sem tudom soha, hogy mit lehet mi mellett szedni? Előre is köszönöm, üdvözlettel: Diána

2017-09-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Diána!

Sajnos nagyon sok refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Az egyik ilyen fontos tapasztalat az, hogy ha egy refluxos vendég hajlandó kiiktatni az étrendjéből a glutént, a tejet és a cukrot, akkor már a 3. hónaptól enyhülnek a tünetei.

A másik ilyen tapasztalat, hogy mivel a refluxos tünetek érzelmi hatásra felerősödnek a lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Erre természetesen vannak hatékony stressz-levezető technikák, mint amilyen például a jóga is, de a rendszeres testmozgás és az esti séták, kocogások is sokat segítenek. A lényeg a rendszeresség.

Mindezek kiegészítéseként jöhetnek csak a célzott tápanyagok, étrend-kiegészítők, mert azok életmódváltás nélkül történő fogyasztása kevés a sikerhez, és nem hozhat tartós eredményt.

Ha már stressz, akkor azonnal figyelmedbe is ajánlok egy Stress Control-R névre hallgató kiegészítőt, ami adaptogén gyógynövények kivonatát tartalmazza, és ami a szervezet stresszhez való alkalmazkodást segíti elő.

A második kiegészítő a Fermentált Papaya koncentrátum®, ami célzott tápanyagokat szolgáltat a refluxos tünetek enyhítéséhez, hiszen alapját a papaya enzimei, mint papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása), a Noni és főként a fermentálást végző  Saccharomyces boulardii nevű probiotikumok képezik. Itt a kúraidő betartása nagyon fontos, ami 160 nap, és ami 10 palackkal egyenlő, de ez most 5+5 akcióban is elérhető, azaz 5 dobot áráért, mi jelenleg 10-et csomagolunk.  

A harmadik kiegészítő a No acid  névre hallgató, természetes ásványi anyagokat tartalmazó savlekötő tabletta. És, hogy miért használjunk természetes szerves ásványokban gazdag savlekötőt? - azt a kiemelésre kattintva el is olvashatod.

Az alacsony vasszint pedig helyreállítható szerves vaskivonatunkkal, ami még Crohn-betegséggel küzdő vendégeink számára is hatékonyabb volt, mint az intravénás vaskúra.

Továbbá szeretnék adni még egy linket emlőcisztákkal kapcsolatban, amit egy kedves vásárlónk kérdésére feltett válaszként írtunk. Mindezt ide kattintva olvashatod!

A termékekről részletesen tudsz olvasni, a kiemelésekre kattintva.

Sok sikert a kúrádhoz!

Somogyi Rita