Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Somogyi Rita! Kérdésem az lenne, hogy melyik terméketeket ajánlanád nekem? Sajnos nekem térdtől lefelé, orvosilag igazoltan lipödémám (zsírödéma) van és erre rájön még a nyiroködéma is. Nem vészes a helyzet, de azért látszódik a lábaimon. A súlyom nem vészes 169 cm vagyok és 62 kg. Válaszod előre is köszönöm. Bodáné L. Kriszti

2018-05-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Először is nem szabad elfelejtened, hogy a nyiroködéma (lymphoedema) és a lipödéma nyirokrendszeri zavar, aminek kezelése természetesen szakorvosra tartozik. Így az étrend-kiegészítők alkalmazását (lsd. lent GambeSlim® és Puridren®) is orvosunkkal kell megbeszéljük, annál is inkább, mert ezeknek a betegségeknek különböző szakaszaik, stádiumaik vannak, különböző kiváltó okkal (a kiváltó okot is mindig kezelni kell), és ebben személyre szólóan csak a kezelőorvosod dönthet.

Bizony mire a lip-, és nyiroködéma kialakul, abban van pár év ennek megfelelően a változáshoz is idő kell és természetesen Neked is tenned kell hozzá, méghozzá étrendeddel és életmódoddal. Vagyis megkerülhetetlen az, hogy rendszeresen, heti 3-4 alkalommal, legalább 1 órát mozogjunk – ízületkímélő sport vagy gyógytorna - gondoskodjunk a bőséges folyadékbevitelről, csökkentsük a szénhidrát, emeljük a rost fogyasztást, és hagyjuk el az étrendből a nyákosító finomított cukrot és tejet.

Ha ez megvan, akkor, de csakis akkor jöhetnek a kiegészítők, melyek fokozzák, felgyorsítják az eredményeket.

Az egyik ilyen koncentrátum a Gambe Slim® főzet, amit egy természetgyógyászati alaptermékkel a Puridren® főzettel egészíthetsz ki.

A kiemelésekre kattintva tovább is tudsz olvasni.   

Szeretettel:

Somogyi Rita