Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Somogyi Rita! 7 évvel ezelőtti terhességemig nem voltak sem súlyproblémáim, sem vizesedéssel összefüggő gondjaim. A terhességgel 32 kg-ot híztam, amiből 20 kg az első hónap végére magától lement, ugyanakkor a 12 kg azóta sem, ráadásul nagyon vizesedek is. Ülő munkát végzek, de heti 2-3 alkalommal tornázok, vagy futok, alkalmanként 5-6 km-t. A felesleg nagy része a hasra, hátra, törzsre rakódott, ott is maradt.Diétázom, mozgok, de csupán 1-2 kg-ot sikerül időnként leadnom. Szedtem zöld kávé kapszulát, csináltam Puridren és Lipo + kúrákat, ezek nem segítettek. Ősszel fogyasztó tea mellett Diurerbe kapszulákat szedtem 3 hónapig és teljesen lecsökkentettem a kalória bevitelt, akkor 4 kg lement, de miután abbahagytam, minden visszajött. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi az, ami hatásos lehet a mozgás és a diéta mellett?

2018-01-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Veronika!

Tökéletes, a mozgást és a diétát folytasd, ne hagyd, hogy elvegyék a kedved a nehezebben leadható kilók.  A diéta és mozgás kérdést az 5 alapszabály betartásával egészíteném ki első körben.

Ezek:

1. Folyadékbevitel:

A napi átlagos folyadékbevitel 2-3 liter között van, de tisztítókúrák vagy testsúlycsökkentő kúrák ideje alatt ez 20 kilogrammonként 1 liter vizet vagy gyógyteát jelent (nincs gyümölcslé, nincs diétás üdítő, nincs gyümölcs- és fekete tea). Az emberi test 70 %-a víz, ennek a vizes közegnek a segítségével történik a sejtszintű ”kommunikáció". Éppen ezért alapvető fontosságú, hogy milyen információhordozó folyadékot veszünk magunkhoz.

2. Napi 5 étkezés

A napi ételadagodat 5 részletben fogyaszd el és egyszerre csak öklödnyi mennyiségekkel. Napi 5 étkezéssel tehermentesítjük a legnagyobb méregtelenítő szervet a májat, és egyenletes vércukorszintről gondoskodunk, amikor a szervezet a zsírégető zónában dübörög. Így sikeresen elkerülöd az inzulincsúcsokat, vagyis azt az állapotot, amikor a tested raktároz.  A májnak óriási szerepe van az általános egészségünk, különösen az emésztésünk, koleszterinszintünk és a testsúlyunk szempontjából.

3. Rágás

Az alapos rágásnak óriási szerepe van abban, hogy a szervezetbe bevitt táplálékokat tökéletesen megemésszük. Ha megfeledkezünk arról, hogy az emésztés a szájban kezdődik a fogak őrlésével - melynek segítségével ellúgosítjuk az ételt -, akkor sok-sok órán keresztül tesszük ki magunkat erjedésnek és rothadásnak, ami savasítja a testfolyadékokat, és salakanyag többletet ró ránk.

4. Testmozgás

Ehhez az esetedben csak az ülőmunka miatt írom, hogy óránként igenis tessék felállni és mozogni, levegőzni. A folyamatos ülés közben hihetetlen módon lelassul az anyagcsere és a keringés.

5. Lelki - szellemi egyensúly

Mosolyogni tessék! A pozitív életszemlélet, az optimizmus fél egészség. Sokan talán nem is tudják, hogy miközben például a szomszéddal vitatkoznak, az biokémiai folyamatok százait indítja el szervezetükben.

Ha ezek megvannak jöhetnek az étrend-kiegészítők. Bármennyire is vegyesen és mértékletesen étkezünk és akármennyit is mozgunk, előfordul, hogy a felszaladt kilók megmakacsolják magukat és nem akarnak leszaladni, vagy belépünk a stagnáló időszakba, és nem csökken tovább a súlyunk. Ilyen esetben alapozásnak kiváló a Puridren® és Lipo+ páros  , ami ne hidd, hogy nem segített vagy nem hatott, csak nálad ez első körben nem a kilók leadásában jelentkezett. Fontos továbbá a 60-120 napos kúraidők betartása.

Mivel a kalóriacsökkentés, ahogy írtad is már bevált egyszer és lement 4 kg, akkor egyértelműen a február elején érkező 5 napos Expressz Diétát  javaslom számodra. Napi 4 kiadós étkezéssel (finom nasi is van benne J), és csupán 850 kalóriával, viszont az összes fontos ásványi anyagot, nyomelemet, fehérjét tartalmazza. Egy antikatabolikus ketogén diétás programról van szó, amit ha betartasz,  súlyfeleslegtől függően 5nap alatt 2-7 kilótól szabadulhatsz meg, ráadásul izomveszteség nélkül. A fentiek betartásával pedig a jojó effektus is elkerülhető.

Sok sikert a kúrádhoz!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita