Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Somogyi Rita! 43 éves nő vagyok. A premenopauza tüneteivel rendelkezem, egyet kivéve. Nincs hőhullámom. Jelenleg nyugtatót szedek, ezt szeretnék lecserélni természetes termékre. Nagyon pattanásos, aknés a hátam, a hajam töve is. Az arcomon nincsen. Hangulatingadozásaim vannak, libidóm csökken. A menstruációm elhúzódó, pecsételő. Émelygés, hányingerem is sokszor van. Stressz Control tablettát szedtem már. Azt szeretném újra. De a nőgyógyász most barátcserje kapszulát ajánlott. Lehet a kettőt szedni együtt? Vagy esetleg valami más ötlet, hogy mivel próbálkozzam? A hormoneredményeim még jók, inkább azt mondják pszichésen visel meg jobban a dolog. És inzulinrezisztenciám is van, egy éve rosszak lettek a leleteim, de azóta az szépen helyreállt, bár még nem az igazi. Erre gyógyszert nem szedek, csak életmódot váltottam. Válaszodat, nagyon köszönöm. Eszter

2020-06-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Eszter!

Nincs akadálya annak, hogy a barátcserje kúrád mellett újra fogyaszd a Stress® Control kapszulát, azonban a nyugtató miatt ki kell kérned kezelőorvosod véleményét is. Önhatalmúlag ugyanis nem hagyhatunk el gyógyszereket. Kérlek, kérdezz rá orvosodnál, és dolgozzátok ki, hogy hogyan tudod csökkenteni a gyógyszeradagot, majd esetlegesen el is hagyni.

Továbbá, ajánlok még a figyelmedbe három nagyszerű és természetes hormonrendező kiegészítőt, melyeket bevethetsz akkor, ha a barátcserje kúrádban éppen szünetet tartasz:

Ligetszépe olaj: a ligetszépében lévő linolénsav és gamma-linolénsav hozzájárulnak a hormonális rendszer egyensúlyához

-  Méhpempő  : adaptogén kivonat a Stress Controlhoz hasonlóan, valamint pro-hormonokat tartalmaz, melyekből a szervezet a számára szükséges hormonokat tudja előállítani

Lepkeszegmag (görögszéna)  : fitoösztrogéneket tartalmaz, ezek olyan ösztrogénhez hasonló szerkezetű, természetes vegyületek, melyek a hormonális egyensúlyt szabályozzák, de mindezt ösztrogén mellékhatás nélkül teszik.

A Stress® Control kúra illetve a hormonegyensúlyt támogató kivonatok segíthetnek a pattanások visszaszorításában is. 

Az inzulinrezisztencia kezelésében az életmódváltás megkerülhetetlen, és gratulálok ahhoz, hogy javultak az eredményeid. Ha még egy kis plusz segítséget szeretnél, akkor nagyon jól jön a Greente spray , a benne lévő EGCG ugyanis fokozza a sejtek inzulinrézékenységét, így IR esetén alapvető tápanyag.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita