Kedves Rita! Sokféle véleményt hallok a tejfogyasztásról és érdekelne az Ön véleménye is. Tényleg nem egészséges, miért nem? Az összes tejtermékre ez vonatkozik? Én nagyon szeretem a sajtot, tejfölt. Tejet nem igazán iszok. Köszönettel:Zsuzsi
Kedves Zsuzsi! A probléma az, hogy a tej valóban sok tápanyagot tartalmazó ital, azonban ezt a tápanyag tartalmát nem adja át az testünknek. Nemhogy nem ad például kalciumot, hanem kalciumot von el. Rothadva bomlik le, mindent nyákkal ölel be, ezzel gátolja egyéb tápanyagok felszívódását is, miközben inzulincsúcsokat okoz. Amíg a test küzd a tej lebontásával, addig nem képes egyéb regeneráló, felépítő folyamatot végezni (ezért egy betegnek soha ne adjunk tejet). A benne lévő kazein lebontására egyik ember sem képes. Továbbá évről-évre nő a laktóz érzékenyek száma, és egyre több tanulmány hozza összefüggésbe rákos megbetegedésekkel a napi tejfogyasztást. Én magam nem iszok tejet, a többi tejtermékkel pedig mértékletesen bánok, és ezt javaslom mindenkinek. Azonban teljesen ki kell iktatni, ha bélbetegségben, cukorbetegségben, inzulin rezisztenciában, pajzsmirigy betegségben szenved, vagy emésztőrendszeri tünetekkel (puffadás, székrekedés, hasmenés) meddőséggel, vissza-vissza térő húgyúti fertőzéssel küzd. Nem szeretem a szélsőségeket, ezért a teljes tiltást is csak fenti esetekben alkalmazom, de a másik végletnek sem szabad engedi, és napi szinten nagy mennyiségű tejtermék bevitelre helyezni az étrendet. Üdvözlettel; Rita