Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A segítségét szeretném kérni. Igazából nem tudom mi ez de már előfordult párszor velem. Felfázás vagy hólyaghurut nem tudom. Ma dél körül kezdődött, hogy elkezdett csípni, de sajnos nem csak pisiléskor hanem egyfolytában csíp a hüvely környékén mintha erőspaprikával kenték volna be. Vettem bio tőzegáfonyalevet, meg gyógynövény teát. Nagyon sokat ittam de nem nagyon múlik. Délután kicsit jobb volt, de most megint csíp. Voltam ügyeleten is délután, kértek pisimintát, azt meg is vizsgálták, nem találtak benne semmit. Megvizsgálták a hasamat is, derekamat, ott is rendben volt, nem fájt meg nem is fáj sehol. Csak ez a szörnyű csípés és nem csak pisiléskor hanem egyfolytában. Még nagyon régen volt ilyen és akkor is antibiotikumot írtak fel. Attól elmúlt de mindig visszajött de nem annyira erős formában. Volt hogy segített a tőzegáfonyalé és Önöknél is vettem már a cystase tablettát, az is jó volt. De sajnos most nem segítenek ezek. A doktornő azt ajánlotta, hogy várjunk pár napot és ha ezektől a természetes dolgoktól nem múlik akkor vegyem meg az antibiotikumot. Cifrant írt fel. De én nem nagyon szeretnék antibiotikumot szedni, mert még a doktornő is mondta hogy tönkreteszi a flórákat és amúgy sem szeretem a gyógyszereket. De sajnos ha nem múlik kénytelen leszek megvenni. De lehet hogy az se fog segíteni, mert az egyik barátnőmnek se segített. Most nem vagyok pesten úgyhogy nem tudok a boltjukba bemenni. Végre szabin vagyok a balatonon pár napja és nem tudom emiatt jól érezni magam :( Pedig nem mentem még be a vízbe sem, úgyhogy attól sem lehet. Sosem értettem hogy mitől van az hogy folyamatosan csíp, mert másnál úgy hallottam csak akkor van csípő érzés ha pisilnek. Néha olyan égő érzést is érzek, biztos van ott valami baktérium. De a vizeletminta nem mutatta az is érdekes. Tudna valamit tanácsolni amit itt balatonon is be tudnék szerezni? Csak félek, hogy ha ezek a bio dolgok már nem segítenek akkor mi lesz. Mert volt hogy a tőzegáfonyaléből ittam kétszer 1 dl-t és elmúlt, de most az se segít :( Várom a tanácsát! Köszönettel:Éva

2015-01-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Felfázásnál nem értek egyet az antibiotikum kúra alkalmazásával, mert azzal egy ördögi kör veszi kezdetét. Azonban, ha pár napon belül a természetes anyagok nem segítenek, akkor sajnos nem lesz más választás... Ezt követően azonban gyorsan bélflóra építésbe kell kezdjünk a vissza-visszatérő tünetek megelőzése érdekében. A kiváltó ok ugyanis ott van.

A hólyagfertőzés (cystitis) az esetek 90%-ban E.coli baktérium megerősödése, és ez a folyamat a bélflórájában kezdődik. Az antibiotikum azért nem szerencsés itt, mert a bélflórában élő hasznos bélbaktériumok is áldozatul esnek a kúrának, míg a problémát okozó –kisebbségben ott élő- baktériumok és gombák képesek megerősödni és ezzel újragenerálni a tünetet.

Ezért az antibiotikum kúrát követően azonnal kezdjen pre-és probiotikum kúrába, mellette Cotifibra bélradírt és tőzegáfonya tablettát is fogyasszon minimum 60 napig (a tőzegáfonya tablettában több és standardizált, azaz állandó hatóanyag mennyiséget garantáló kivonatot talál). Ezzel fogjuk kizárni a vissza-visszatérő hólyag-és húgycső problémákat, mely a csípést okozza. Hiszen megakadályozzuk a baktériumok tapadását a húgyúti rendszer falának sejtjeihez (Csökkentjük a biohártya kialakulását a húgyutak epitheliális sejtjein). Kedvezőtlen környezetet teremtünk a kórokozók számára, és ezáltal csökken a fertőzés veszélye. Támogatjuk a kedvező mikroflóra gyarapodást.

Sajnos a vizeletben hólyaghurutnál nem mindig kimutathatók a baktériumok. Igyon naponta minimum 3 liter folyadékot és csökkentse az egyszerű szénhidrátok és cukrok fogyasztását!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita