Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves RitaT Többféle problémám is van, (artrózis, állandó fájdalmak, állítólag fibromyalgiás, alul működő pajzsmirigy, állandó puffadás, fokozott gázképződés, székrekedés, aranyér, histamin intolarencia, csak gyógyszerrel tudok aludni és akkor is csak keveset... ) és emiatt több gyógyszert is kell szednem. Az volna a kérdésem, hogy a standardizált Máriatövis kapszula mellet lehet-e aktív szenet is szedni, mert rám férne egy méregtelenítés. Viszont nem tudom, hogy a szén nem befolyásolja- e a Máriatövis kapszula hatását.Válaszát megköszönve kívánok szép napot! Éva

2019-01-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Fontos tudnod, hogy mielőtt étrend-kiegészítőt választasz, először az életmódodon kell változtass. A hisztamin-intolerancia és az alulműködő pajzsmirigy is azonnal étrendváltást követel meg, ami enyhíteni fogja további panaszaidat is. Ha azonban életedbe belépett a tudatos, személyedre szabott táplálkozás, a bőséges folyadékbevitel és a rendszeres testmozgás, akkor már igen, érdemes étrend-kiegészítőkkel is fokozni kúrád eredményességét.  

Annak sincs semmi akadálya, hogy ebben az esetben növényi szenet és kolinnal dúsított máriatövis tablettát, kombinálj. A lényeg csak az, hogy a növényi szenet mindig elkülönítve 3-4 órás különbséggel fogyaszd a többi étrend - kiegészítőtől, vagy gyógyszertől.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita