Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Voltam azóta szemészeten. Azt mondták nem romlott a szemem a tavalyihoz képest, ugyanazok az értékek amiket Önnek is leírtam. mondta a doktornő hogy nem kell újabb szemüveg. Csinált pár vizsgálatot, olvasást is és mondta hogy nem változott az érték a tavalyihoz képest. Nem értette ő sem hogy miért látok akkor homályosabban és a tavaly csináltatott szemüveggel is homályosabban látok. Mondta hogy vegyek műkönny cseppet meg is vettem már tettem a szemembe. Mondta ha nem múlik menjek vissza de nem tud mit csinálni:( Mondjuk annak örülök hogy nem romlott a szemem de akkor mitől lehet ez? Kérdezte hogy a pajszmirigyemmel van-e gond, ott is voltam nemrég és nincs alul vagy túlműködés csak pár göb van rajta de mondták akkor a pajzsmirigy uh--n hogy nem kell vele foglalkozni csak majd menjek ellenőriztetni. Azt is kérdezte hogy sokat ülök-e monitor előtt mondtam h sajnos igen a munkából kifolyólag. de régebben is sokat ültem talán még többet is. Gondoltam, hogy esetleg alacsony vérnyomástól lehet ilyen homályosabb látás? Mert pár hete anyukáméknál megmértük és 92 volt, 3x is megmértük a harmadikra 100 lett de az is alacsony. Mondjuk nem nagyon éreztem hogy alacsony lenne. nekem amúgy se magas de azért nem szokott 92 meg 100 lenni inkább 110 körül. Ma is megmértük és 100 volt megint. Lehet ettől is van a szememmel ez? Most iszok zöld teát, kávét nem szoktam, régebben iszogattam de egy idő után fájt tőle a hasam:( De majd lehet megpróbálom vagy colát? Vagy Önnek van erre valami tippje vagy kapszula Vagy valmailyen torna? Várom válaszát Köszönettel:Évi

2021-04-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Évi!

Örülök, hogy nem romlott a szemed, és igen a vérnyomás, akár alacsony, akár magas hatással van a szemekre, szemfáradtságot előidézve. Persze az is lehet, hogy a homeoffice alatt valójában többet ülsz a számítógép előtt, és ezen a mesterséges fény, csak tovább ront.  

Továbbra is azt tudom csak írni, hogy a rendszeres testmozgás, a tudatos táplálkozás és a folyadékbevitel hatással van szemeink egészségére és a vérnyomásra is. Menj kirándulni a hétvégén, élvezd a napsütést! Csodákra képes, ha napi rendszerességgel végzel szemtornát (Bates-módszer), mert fokozza a szemek vérkeringését, tápanyagellátását és erősíti izmait. Emellett használd a műkönnyet, szedd a Gold Lutein®-t, a colát dobd a szemétbe, napi két csésze zöld tea teljesen jól működik.  

Jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita