Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Vesémen találtak egy elég nagy daganatot, ct-re még várok, tehát nem tudom milyen indíttatásból nőtt oda, ahova semmi keresnivalója nem lenne. Tudnál ajánlani valamit? Köszönöm Üdv Judit

2017-06-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

Kérdésedre csak általánosságban tudok felelni, hiszen a személyre szóló tanácsokat a szakorvosod fogja megmondani, miután kezében lesznek a pontos leletek (jó vagy rossz indulatú-e a daganat, hol helyezkedik el pontosan, milyen méretű, milyen típusú… ). Ezt követően személyre szóló tanácsokért érdemes konzultálnod orvos-természetgyógyásszal is.

A jóindulatú elváltozások az esetek zömében inzulinrezisztenciához, fokozott stresszhez, lelki traumákhoz, és a pajzsmirigy nem megfelelő működéséhez is köthetők. Így ebben az esetben endokrinológushoz is érdemes elmenned, és ezeket az „egyensúlyvesztéseket” is kezelned kell, leginkább életmódváltással.

Egy biztos az antioxidánsok és ásványi anyagok, a C és a D3-vitamin és az olyan adaptogén kivonatok, melyek a stresszhez való alkalmazkodást segítik elő, támogathatják a gyógyulási folyamatokat. Fogyassz több friss élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt és kerüld a cukrot és a tejet, illetve a feldolgozott élelmiszereket. Figyelj oda a folyadékfogyasztásra, és mozogj többet.

Rudolf Rita