Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Vérhigítót és sajnos antidepresszánst is szedek, a Natur Tanya befolyásolhatja-e ezeknek a gyógyszereknek a hatását? Korábban voltak máj- és epeproblémáim ( túl sűrű epe, Gallmetet szedek) , súlytöbbletem is van bőven.. Bele merjek vágni?

2019-07-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsófi!

Ugyan nem írtad, hogy melyik termékre gondolsz pontosan, de ha a máj/epe panaszokból indulok ki, akkor első körben a kolinnal dúsított máriatövis kivonatra gondolok.

Általánosságban, ha gyógyszeres kezelés alatt állunk, akkor a kezelőorvos jóváhagyására is szükség van, mielőtt belekezdenénk egy étrend-kiegészítő kúrába.

Ez különösen igaz olyan, kiegészítőre, mint a Máriatövis, hiszen az serkenti a máj méregtelenítő munkáját és ez a tulajdonság a gyógyszerek hatásán, adagolásán is változtathat. Ez nem azt jelenti, hogy nem alkalmazható, sőt még javasolt is lehet, főleg ha hosszú ideje állsz gyógyszeres kezelés alatt, ami igencsak megterhelő e szervnek.

Viszont csak a kezelőorvos tud neked segíteni abban, hogyan építsétek be a gyógyszeres terápiába ezt a tápanyagot, és milyen időközök elhagyásával tudod alkalmazni a máriatövist, úgy hogy ne okozzon változást a gyógyszerek hatásában, és még ő maga is hatásos legyen.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita