Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Verattiva spf6 gyorsbarnító krémmel mennyi időt lehet napon tölteni? Ha jól számolom 6 x5, vagyis 30 percet? Ha újra kenem magam, akkor mehet tovább a napozás? Bízom benne, hogy használatánál nem kizáró ok a fehér bőr és az anyajegyek... Köszönöm! Üdv: Rita

2017-06-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!

A dolog ott kezdődik, hogy ha fehér a bőröd és anyajegyeid is vannak, akkor magas faktorszámú napvédőt kell, hogy alkalmazz! Így a gyorsbarnító spray-t csak szoláriumozáshoz ajánlhatom részedre.

Ott folytatódik, hogy mikor, és hol akarod használni a napozót. Bár itthon sem alacsony az UV-sugárzás, az távoli helyekre való utazás alkalmával, bizony csak nőhet. És ha a kritikus órákban - 12-15 óra között - is a napon leszel, például túrázol, akkor 50 faktor alatt azt akkor se tedd, ha csak az arcod és a lábaid vannak szabadon.

A faktorszám azt jelenti a napozókon, hogy hányszor több időt tölthetünk el a napon anélkül, hogy leégnénk. Ha Neked például extra fehér, és érzékeny a bőröd, akkor akár 5 perc alatt is leéghetsz a napon (ez persze az UV-től is függ, mert lehet, hogy a déli órákban ez fél percre csökken!). Ezt az időt egy 30 faktoros napozókrém 5*30 percre, vagy 0,5*30 percre, azaz 150 vagy 15 percre tolja ki, míg a 6 faktorosnál ugyanez 30 vagy épp 3 percet jelent.

Az újrakenés utóbbi esetben nem segít, ezért válasszunk mindig a bőrtípusunknak és UV-nak megfelelő faktorszámot, nem érdemes kockáztatni, mert a bőr nem felejt!  

Rudolf Rita