Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Véleményét, segítségét szeretném kérni. Problémám évek óta fennáll, kb. 4 éve 20 kg híztam, menzeszem azóta felborult, hajam a fejtetőn erősen ritkul. Folyamatosan fáradt, ingerlékeny vagyok. Endokrinológus szerint inzulinrezisztens vagyok. Homa index 2,9. Mely étrendkiegészítőt ajánlaná a fenti problémákra? Várom megtisztelő válaszát! Köszönettel: H

2019-03-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves H!

Bizony a hormonális rendszer egyensúlyának felborulása és az inzulinrezisztencia kéz a kézben járnak, mert, ha vérünkben sok az inzulin, az serkent vagy gátol más hormonműködéseket, tehát szervezetünk teljes hormonegyensúlyát felboríthatja. Már a fejtetői kopaszodás nagyon erős jel arra, hogy azonnal változtass! Tudnod kell, hogy az IR időben felfedezve életmódváltással és célzott étrend – kiegészítőkkel, a legjobb esélyekkel visszafordítható állapot.

Az első lépés azonban az életmód!
1. szénhidrát csökkentett diéta (180-200 gr CH/nap) – kérlek, keress fel egy dietetikust is, és kérj személyre szabott segítséget!
2. rendszeres testmozgás – nélkülözhetetlen a visszafordításhoz az, hogy megmozdulj. A testmozgás a legjobb szénhidrát anyagcsere serkentő módszer.
3. a stressz megfelelő kezelése – a stressz elő is idézheti és el is lehetetlenítheti a gyógyulási folyamatokat. Találd meg a számodra legjobb kikapcsolódási lehetőségeket a nyüzsgő életstílusból.

és csak 4. lépcső az, hogy célzott tápanyagokkal dúsítjuk az étrendet, mint a

Greenté spray ami a benne található EGCG névre hallgató antioxidáns segítségével fokozza a sejtek inzulinérzékenységét, csökkenti a zsírszövet mennyiségét, és emeli az energiaszintünket. 

Ezt érdemes még további tápanyag koncentrátumokkal is kiegészíteni:

  1. Szerves krómmal dúsított kapormag koncentrátum    – ami segíti a szénhidrát, zsír, cukor és zsír anyagcseréjét, egyenletes vércukorszintről gondoskodva 
  2. Szerves szelén - ami az állapottal járó gyulladások mennyiségét csökkenti és hozzájárul a pajzsmirigy egészségéhez is, mely nélkülözhetetlen a sikerekhez!
  3. C+K2+D3-vitamin komplex  – mely vitaminok sejtszintű egészségünk kulcsai, valamint természetes hormonrendezőként is javítják gyógyulási esélyeinket.

Az inzulinrezisztenciáról tovább is olvashatsz IDE KATTINTVA. 
Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita