Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Èvek òta kellemetlen ( zàptojàs) szagù lehelettel küzdök. Több fogorvos vizsgàlt màr, elvileg nem a fogaim miatt van. Szàmtalan belgyògyàszati vizsgàlaton estem àt, pènzt nem sajnàlva hiszen ez teljesen elszigetel az emberektől. A gyomorszàjam 2cm -re nyitott, ès epès refluxom van. Gyògyszer nem segìtett rajtam, a nyelvemet is naponta többször kell tisztìtanom. 28 èves vagyok. Bàrmilyen teràpiàt tudnànak javasolni? Köszönöm: Èva

2016-01-17
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva! Sajnos, napjainkban elég gyakori jelenség a nyitott gyomorszáj, és bizony ha az állapot állandósul, akkor ezen műtéttel szoktak segíteni. A háttérben állhat súlyfelesleg, helytelen táplálkozás, de ami állandó, az a vastagbél és gyomor mikro-flórájának egyensúlyvesztése (ez bélgázosodással, és Candidával is párosulhat), illetve a stressz.

A megoldás első lépcsője ebben az esetben is az életmódváltás, ami rendszeres testmozgást és diétát jelent. A diétában elkerüljük a tejet és a fehér cukrot, fehér lisztet tartalmazó élelmiszereket. Semmi feldolgozott, előállított, előkészített étel ne kerüljön asztalunkra. Minden este főzzünk, és csomagoljunk másnapra.

Nagyon fontos a diétában a technikai rész, mint például;

  • az alapos rágás lenyelés előtt, hogy már a szájban megkezdjük az emésztést
  • a napi 5-6 étkezés, ami egyszerre nem több mint az ökölbe szorított kézfejünk, hogy így tehermentesítsük az emésztőrendszer szerveit, és az
  • emelt folyadékbevitel, ami 3-4 liter tiszta vizet jelent, buborékok nélkül.

Na és ebbe a folyadékba töltsünk Puridren® koncentrátumot, ami egy lúgosító-méregtelenítő főzet, és ami tele van klorofillal, ami természetesen segít elfedni a kellemetlen szagokat, amellett, hogy nagyszerű savlekötő. A főzetet az étkezések előtt kell fogyasztani! Étkezések közben vagy után egy szintén magas klorofill tartalmú kiegészítőt fogyasztunk, ez pedig Spirulina alga. Ez a moszat is segít a szagok semlegesítésében, de lenyelés előtt szét kell rágni, alkalmanként 2 tablettát. Ásványai a savmegkötésben, antioxidánsai pedig a regenerálásban vesznek részt.

A vastagbél flóráját is kötelező rendbe tenni. Erre a legtökéletesebb kiegészítő a Cotifibra bélradír. Ez egy olyan béltisztító és bélflóra építő, ami a napi adagban nem kevesebb, mint 7000mg! prebiotikus rostot tartalmaz, ami kolonizálja a hasznos bélbaktériumokat, csökkenti a bélgázok mennyisségét és visszaszorítja az olyan patogéneket, mint a Candida. Arra azért fel kell készülni – és ezt azért írom le, mert pont ma volt egy ilyen telefonhívásom – hogy a kúra elején a tünetek felerősödhetnek, ami egy természeti törvény minden méregtelenítés során. Mindez azonban legfeljebb 10-20 napig tart.

Az epés reflux miatt úgynevezett prokinetikus kiegészítő is szükséges, aminek jeles képviselője a Cotipsilium por, ami enzimeket is tartalmaz, és csak vízzel kell hígítani.

Természetes, hogy az élvezeti szereket ki kell zárjuk, és nagy hangsúlyt fektetünk a stresszoldásra. Biztos észrevetted már, hogy fokozódik a test – és a szájszag is, ha kibillen a lelki egyensúlyod, ráadásul az savtöbblettel is jár. Bár a testmozgás nagyon jó stressz levezető - és számos más lehetőség is van, mint például a jóga - érdemes mégis bevetni pluszban a stresszoldó adaptogén gyógynövényeket, melyeket szinergiában találunk meg a népszerű Stress® Control kivonatban.

Bízom benne, hogy segítettem, és sok sikert a kúrádhoz, ami legalább 4 hónapig tartson!
Rudolf Rita