Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Végbélsipoly esetén van esetleg valami alternatív készítmény vagy bármi, ami segíthet, hogy a sipoly felszívódjon? Proktológusnál voltam, kimetszett egy részt belőle, azt mondta néha előfordul, hogy meg lehet úszni a műtétet. A seb szépen gyógyul, de még nem múlt el a gennyi szivárgás, illetve nagyon ritkán véres váladék is ürül ( felnyitotta a sipolyt kb. egy hete ). Egy hónap múlva kell visszamennem, akkor dől el, hogy kell -e műteni. Tudok esetleg valamilyen készítménnyel segíteni magamon? Köszönöm szépen előre is. Ditta

2020-07-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ditta!

Nagyon fontos lenne azt is tudnunk, hogy mi rejlik a sipoly hátterében, hiszen akkor célzottan tudunk fellépni ellene. Lehet ugyanis korábbi gyulladás vagy tályog következménye, de eredhet akár Crohn betegségből is.  

A legfontosabb, amit tudnod kell, hogy az életmódváltás megkerülhetetlen. A kulcs a javuláshoz ugyanis a jó emésztés, de ehhez nem elegendő csak étrend-kiegészítők alkalmazása, szükséges rendszeresen mozognod (heti 4x1 óra) és diétáznod is (több rost, napi szénhidrát 200-220gr, bőséges folyadékbevitel)!  

Amit kiegészítők közül elsősorban ajánlok, az a bélflóra egyensúlyát célzó tápanyagok, napi 1 ampulla szabadalommal védett Ferzym® szinbiotikum, és erjesztett papaya koncentrátum.   

Ez több okból is teszem:

- Végbélsipoly esetén odafigyelést érdemel az emésztésünk, bélflóránk és székletünk minőségének normalizálása.

- Ha valamilyen bélrendszeri gyulladás, esetleg autoimmun folyamat zajlik a sipoly hátterében, akkor is ez kell legyen az első lépés.

- Továbbá az egészséges bélflóra a fertőzések kivédésében is óriási segítség szervezetünknek.  

A bélflórát célzó tápanyagok mellett fogyassz naponta 1 dl Aloé vera koncentrátumot, és 3x1 mokkáskanálnyi  Feketekömény olajat, melyek elősegítik az emésztést, antibiotikus, antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonsággal bírnak.

Külsőleg pedig bevetheted a 100%-os, teafaolajjal dúsított Aloe Vera gélünket, a gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatás miatt, és még a fekete köménymag olajat is, azonban ezeknek az alkalmazását csak akkor javaslom, hogy már nincs szivárgás.   

Ezeket a kiegészítőket alkalmazhatod addig is, amíg újra egyeztetsz az orvosoddal.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita