Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Van egy nagy problémám. Kettő éve állandóan magas a pulzusom.Béta-blokkoló sem viszi le .Orvosi vizsgálat is volt, kétszer kiütötték,de egy hét után vissza állt .Érfestés is volt ,tiszták voltak az ereim. Valami nagyon jó szivnyugtató kellene. Szedema NOW féle galagonyát,q10-et,PQQ kapszulát időnként NADh-t szintén now termék ,de az egy kicsit húzós árban van .Régebben elég volt egy negyed nebivolo egész napra,most kettő sem viszi le 95 alá a pulzust. Mi lehet a baj? Kedves Rita! Hátha Ön tud valami alternativ megoldást,legalább 80 lenne a pulzus már örülnék. Pajzsmirigy is jó volt,vesémnél van szükület, de ezzel az orvos nem foglalkozott. Milyen kivizsgálásra lenne még szükség? Mit tehetnék, Várom válaszát és nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Kissné Mari

2020-07-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mari!

Először is nagyon fontos azt tisztáznunk, hogy amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, úgy mielőtt bármilyen étrend-kiegészítő kúrába kezdenél, azt egyeztetned kell a kezelőorvosoddal. Azt is fontos lenne, hogy jelezd neki, hogy a jelenleg szedett gyógyszered nem befolyásolja kellőképpen a pulzusodat.

(Ugyanakkor az is kérdés persze, hogy mit tekintünk normál pulzusnak. Átlag felnőtt embernél nyugodt állapotban életkortól, egészségügyi állapottól, általános kondíciótól függően 50-100 közötti pulzus normális. )

A szapora pulzus mögött számtalan probléma bújhat meg. Leggyakrabban ez szívritmuszavar, vagy magas vérnyomás, de okozhatja  pajzsmirigy túlműködés, fertőzés, gyógyszer mellékhatás, stb. A kiváltó ok felderítése pedig minden esetben szakorvos feladata. Ha a jelenlegi orvosoddal nem tudtok továbblépni, érdemes lehet felkeresni panaszaiddal egy orvos-természetgyógyászt is, és kikérni az ő véleményét.

Ha a vizsgálatok azt mutatják, hogy szervileg minden rendben van, akkor gyanakodhatunk krónikus stresszre is, ugyanis ez igen gyakran húzódik meg, mint kiváltó ok, az állandósult magas pulzus mögött. Ilyenkor, hatékony stresszlevezető technikákat kell elsajátítanunk ( pl. meditáció, mozgás, valamilyen alkotótevékenység, stb.), és támaszkodhatunk az adaptogén gyógynövények kivonataira is, melyeket a StressControl®  egyesít. Ezek a gyógynövények segítenek kiegyensúlyozni a szervezet működését, mégpedig úgy, hogy az alul működő szerveket serkentik, míg a túlműködőeket  visszafogják.

Azonban, ahogy azt a bevezetőben is jeleztem, erről is ki kell kérni orvosod véleményét.

Mielőbbi jobbulást kívánok! Üdvözlettel:
Somogyi Rita