Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Van egy 3,5 éves kisfiam aki állandóan felsőléguti betegségben szenved.1 hete kórházba kerültünk a pontos diagnózis még nem ismert, de krupp ól indultunk és bakteriális tracheitise van. Már 1 hete kapja az antibiotikumokat. Nagyon levan gyengül ve az immunrendszere, és ezért kérném a segítségedet, hogy milyen vitaminokat ajánlanál neki? Válaszod előre is köszönöm.

2018-12-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Brigitta!

4 féle tápanyagot is a figyelmedbe ajánlok, melyek segíthetnek kisfiad immunrendszerének erősítésében. Nagyon fontos azonban, hogy ezekről a tápanyagokról feltétlen egyeztess a gyermekorvossal is!

Mivel a bélflórában élő hasznos bélbaktériumok, vagy más néven probiotikumok adják az immunrendszer 70%-át - és azt tartják, hogy a bélflóra egyensúlyának zavara, tüneteink és betegségeink 80%-nak gyökere -, az első ajánlatom egy szinbiotikum. A bélflóra táplálása mindig jó megoldás, ha az immunrendszert akarjuk erősíteni, de antibiotikum kúrák alatt és után ez ráadásul, megkerülhetetlen is.  Jó választás ehhez egy olyan szinbiotikum, amit egy ÚJ, ún. DUAL COATED® ("kettős kabát") technológiával állítottak elő! Ez egy olyan szabadalom, ahol a probiotikumokra két prebiotikus "kabátot" húznak. Az első kabát garantálja az egyenlőtlen pH-értékek mellett is a biztonságos eljutást a bélflóráig. A másik kabát csak a bélflórában oldódik, és ott elterül, mint egy "szőnyeg", hogy táplálékként szolgáljon a probiotikumok számára. Prebiotikumok nélkül ugyanis a probiotikumok nem képesek kolonizálódni, sokasodni.

A másik tápanyag a C-vitamin. Az az antioxidáns, ami a legismertebb immuntámogató. Ez a C-vitamin, kellemes ízű, rágótabletta formában járul hozzá a védelmi vonal erősítéséhez  .

Az Echinacea purpurea kivonatot tartalmazó Echinace szirup, a hozzáadott gesztenyeméznek köszönhetően a gyerekek egyik kedvence.  Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, lerövidíti a gyógyulási időt, továbbá hozzájárul a meghűlések, megfázások kivédéséhez, valamint növeli az ellenállóképességet. Naponta 1-3 kávéskanállal adj belőle kisfiadnak.

Az alkoholmentes propolisz csepp a hatóanyagokat az E.P.I.D.® szabadalomnak köszönhetően a legnagyobb elérhető mennyiségben tartalmazza,  tökéletes felszívódással és tisztasággal rendelkezik. Megfázás, meghűlés, torok-és légúti betegségek esetén alkalmazható, erősíti az immunrendszert. Napi adagolása: megelőzés esetén 3*6 csepp, akut fertőzés esetén 3*10-12 csepp.

Mielőbbi jobbulást kívánok kisfiadnak!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita