Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! VAn egy 14 éves lányom, aki heti háromszor edzésre jár (versenyszerűen sportol), mostanában sokszor fáj az egyik térde és az egyik bokája is (tapaszozták is már, de csak pár alkalomig használt). A Gamble slimet adhatok neki, vagy tudna segíteni, mit adjak neki? Illetve nekem a jobb lábamon egyik viszér nagyon csomós lett egy-két éve, néha úgy kidudorodik, úgy néz ki, mintha egy kötelet ragasztottak volna a lábszáramra és a jobb térdemben nagyfokú porckopást mutattak ki az ortopédián, valamint gyerekkorom óta a szemem alján fekete folt látható folyamatosan. Segítségét előre is köszönöm. Magdi

2020-07-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Magdi!

Ha rendszeresen sportol lányod, támogassátok meg az ízületeit célzott tápanyagokkal. Ezért a Gambe Slim® helyett a Kollagén Facelift® koncentrátumot ajánlom figyelmetekbe, hiszen a napi adagban 3000 mg kollagént tartalmaz (míg a Gambe Slim® csak 1500 mg-ot). A kollagén egy szerkezeti fehérje, ami a legnagyobb mennyiségben előforduló protein a szervezetben, és számos biokémiai folyamathoz szükséges a jelenléte.

Mellette további 2 tápanyaggal is kiegészíthetitek a kúrát:

1, Az  Új-zélandi zöldkagyló, ami a benne található glükozaminoglikánoknak (GAG) köszönhetően, hozzájárul a meglévő porcállomány védelméhez, támogatja az ízületi nedv mennyiségének termelését, és az esetleges sportsérülésekből adódó lábadozási időt is csökkenti.

2, Az 1000 mg-os RETARD C-vitamin önmagában is támogatja az izmok, szalagok, ínak, csontok és porcok egészségét, de ráadásként segíti a kollagén szintézisét, valamint a zöldkagyló glükozaminoglikánjainak felszívódását is.

A fájdalom csökkentésére, vagy annak megelőzésére (lazító és gyulladáscsökkentő képessége okán) a NO•DOL® ördögkarom géltNagyon fontos az ízületek egészsége szempontjából a bőséges folyadékfogyasztás, és a bázikus étrend, ami sok zöldséget tartalmaz, valamint olyan rostban, tápanyagban gazdag gabonákat, mint a köles és a hajdina.

A C-vitamin és a Zöldkagyló porckopásos panaszok esetén is hasznos kiegészítő. Mellette a legfontosabb és legismertebb hatóanyag a hialuronsav, amiből orvosi injekciók is készülnek. A fermentált hialuronsav  gyulladáscsökkentő, porcképző és viszkozitást biztosító poliszacharid.

Porckopásos panaszok esetén különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele, valamint a rendszeres testmozgás, ugyanis, a porcok diffúzióval táplálkoznak. A diffúzió folyamata leginkább egy szivattyú működéséhez hasonlítható. Ha nincs mozgás, akkor nem működik a szivattyú, vagyis a porcok nem jutnak tápanyaghoz, és így leépülnek. Térdfájdalmaknál tökéletes mozgásforma a szobabiciklizés.

Kifejezetten hajszáleres, visszeres problémákra fejlesztették ki a T-vitamin tartalmú Erbaven® termékcsaládot. Az Erbaven® ivótasak a napi adagban 300 mg érvédő T-vitamint tartalmaz, az Erbaven® tapasz hatóanyagtartalmát 6-8 órán keresztül adja le, tökéletes választás éjszakára.

Ezeket a kiegészítőket bátran kombinálhatod együtt egy minimum 60 – maximum 120 napos kúra keretén belül.

A fekete foltot, ha eddig még esetleg nem tetted, kérlek, mindenképpen mutasd meg szemorvosnak.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita