Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Urológiai ondó tenyésztés után enterococcus faecalis baktériumot diagnosztizáltak, amely antibiotikumos kezelésre sem tűnik el. Kerlek légy segítségemre alternatív lehetőségekkel amelyek segítségemre lehetnének a baktérium eltüntetésében. Nem szeretnek már több antibiotikumot szedni és megprobalkoznek mas gyógymóddal. Segítségedet hálásan köszönöm :)

2020-06-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ádám!

Sajnos az enterococcus faecalis ismerten antibiotikum rezisztens baktérium. A legfontosabb lépés a mikrobiom helyreállítása. Fontos, hogy sok friss és probiotikus ételt fogyassz, továbbá olyan étrend kiegészítőkkel dúsítsd az étrendet, melyek a bélflóra egyensúlyáért felelnek. Be kell rendezkedni egy 4 hónapos kúraidőre, és ez idő alatt tudatosan több folyadékot kell fogyasszunk. Ez 20 kilogrammonként 1 liter vizet jelent!

A gyomor és belek egészsége, a megfelelő mennyiségű gyomorsav, és a belek mozgása,  gátolja a kórokozók megtelepedését és elősegíti kiürülésüket. Javasolt étrend kiegészítők ez idő alatt: 

Erjesztett papaya koncentrátum (kevés gyomorsav esetén is!)
Ferzym® ampulla (szinbiotikum a bélflóra egyensúlyért és az ellenálló képesség növeléséért)
Fitotree  (természetes mikrobaölő kivonat)
Cotifibra bélradír (nagy dózisú prebiotikus rost, ami vízzel elegyedve megnöveli a bélsár mennyiségét és manna a hasznos bélbaktériumok számára, melyek ez által a tápanyag által kolonizálódnak/sokasodnak, így szorítva vissza a patogén kórokozót)

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita